Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Заступника голови Сумської ОВА, підозрюваного у заволодінні коштами, звільнили
Заступника голови Сумської ОВА, підозрюваного у заволодінні коштами, звільнили Печать
Автор Админ   
22.05.2023 г.



Заступника голови Сумської ОВА Олега Клименчукова, підозрюваного у заволодінні коштами на відбудові Сумщини, зокрема на ремонті будівлі в Охтирці, звільнили.

Відповідне розпорядження підписав голова адміністрації Володимир Артюх.

У повідомленні ОВА йдеться, що відповідно до статті 10 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" Олег Клименчуков 14 квітня написав заяву про припинення своїх повноважень у зв’язку з призначенням на посаду начальника обласної військової адміністрації Володимира Артюха.

Після погодження Офісу Президента України видано розпорядження, відповідно до якого Олега Клименчукова звільнено із займаної посади 22 травня.

Олега Клименчукова підозрюють у заволодінні коштами, призначеними на відбудову знищеної інфраструктури Сумщини. 2 лютого фахівці Служби безпеки України повідомили йому про підозру. 6 лютого зарічний суд у Сумах обрав запобіжний захід Олегу Клименчукову — особисте зобов'язання.



За даними слідства, чоловік разом з керівником департаменту капітального будівництва ОВА Олегом Чунаєвим організували схему у квітні 2022 році. Вони уклали договори на проведення відновлювально-будівельних робіт із п’ятьма афілійованими комерційними структурами і внесли в кошторисну документацію ціни на будматеріали, які нібито у 2-3 рази перевищували ринкові. Зокрема, задокументовано, що під час ремонту лише одного об'єкта посадовці привласнили 1,4 млн грн. Наразі тривають експертизи щодо ще 80 подібних об'єктів.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg