Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Сумщині пройшли командно-штабні навчання
На Сумщині пройшли командно-штабні навчання Печать
Автор Админ   
20.05.2023 г.



Голови РВА та територіальних громад Сумщини взяли участь у командно-штабних навчаннях

Участь у навчаннях практичним відпрацюванням заходів захисту населення Сумської області при виникненні надзвичайної ситуації військового характеру, пов’язаної з застосуванням зброї масового ураження взяли працівники ОВА, голови РВА та територіальних громад. Відкрив черговий день навчання голова Сумської ОВА Володимир АРТЮХ

Сьогодні у рамках проведення командно-штабного навчання голова Сумської обласної державної адміністрації заслухав звіти керівників Сумської районної військової адміністрації, голів територіальних громад Сумського району про готовність до реагування на надзвичайні ситуації природного, техногенного, військового характеру та готовність до проведення евакуаційних заходів населення.

В ході заслуховування були обговорені проблемні питання та визначені шляхи їх вирішення та відпрацьовані відповідні алгоритми дій.

Зокрема, під час розгляду питання евакуації населення в разі виникнення на надзвичайної ситуації хімічного чи радіаційного характеру моделювали ситуацію щодо ймовірної аварії на підприємстві на території м. Суми.

За словами Володимира Артюха, план евакуації населення в разі надзвичайної ситуації, має бути реальний і продуманий.

«Кількість автобусів для евакуації, водіїв, точки виїзду, кількість соціальних працівників, які допомагатимуть особам з інвалідністю, похилого віку евакуюватись, необхідно чітко прорахувати й мати в наявності, а не лише на папері, – підкреслив Володимир Артюх. – Це не просто навчання, це не теорія. А той мінімум, який може врятувати життя і здоров’я наших людей. Тому в Україні війна і ворог – підступний. Тож прикордонна Сумщина має бути готовою до усіх можливих викликів і загроз».

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg