Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирці відбудеться прем’єра документального фільму "Охтирка. Місце сили"
В Охтирці відбудеться прем’єра документального фільму "Охтирка. Місце сили" Печать
Автор Админ   
19.05.2023 г.



У суботу, 20 травня, в Охтирці буде прем’єрний показ документального фільму “Охтирка. Місце сили”.

 Фільм є частиною всеукраїнського проєкту “Міста та їхні герої”, метою якого є показати всю правду про героїзм українського народу і трансформацію звичайної людини у справжнього героя. У межах проєкту по всій Україні проходять покази документальних фільмів про українські міста та їхніх мешканців, а також тематична фотовиставка з роботами провідних українських фотографів.

Фільм про Охтирку знімали восени минулого року. Історія маленької Охтирки, яка стала кісткою в горлі завдяки зусиллям ЗСУ та громади міста, ілюструється розповідями Павла Ігнатченка – звукорежисера, активіста вуличних культур, який перетворив свою студію на пошивочний цех з виробництва військових аптечок.

Протягом тижня до прем’єри в Охтирці діятиме також фотовиставка, де показують світлини, зроблені в різних містах України, постраждалих від російського вторгнення - пейзажі міст та світлини окремих об’єктів, а також фото мешканців міст, які відіграли важливу роль у захисті свого краю від російських загарбників.

Героями фотовиставки з Охтирки стали, зокрема, школярка Аліса Міхєєва, яка врятувала з-під завалів шахи, і тепер проводить заняття, щоб відволікти дітей від війни, художник Ігор Шевченко, чиї мурали зараз прикрашають усе місто, священик Отець Георгій, чий храм під час війни став прихистком для людей, власниця туристичної агенції Світлана Шандиба, яка раніше відправляла людей на курорти, а тепер допомагає вимушеним переселенцям і хворим, а також інші містяни, яких війна перетворила на справжніх героїв.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg