Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow До початку навчального року усі школи області будуть оснащені "класами безпеки"
До початку навчального року усі школи області будуть оснащені "класами безпеки" Печать
Автор rama.com.ua   
16.05.2023 г.



За інформацією Департаменту освіти Сумської ОВА, у Сумській області вже у понад 90 школах відкрито "Класи безпеки", найближчим часом планують відкрити ще 80.

А до початку наступного навчального року усі школи області будуть оснащені такими класами

Для навчання дітей основам цивільного захисту та безпеки життєдіяльності у закладах освіти Сумської області відкриваються "Класи безпеки". Дані кабінети облаштовуються у рамках виконання загальнодержавної програми. До облаштування таких освітніх просторів активно долучаються не лише освітяни, а у фахівці ДСНС України у Сумській області, а також представники обласної поліції.

"Класи безпеки" – це безпечний простір у будівлі навчального закладу, де фахівці ДСНС роз’яснюють дітям порядок дій при виявленні вибухонебезпечних предметів, що потрібно, а що не потрібно робити, коли вони їх виявили. Заняття проходять в ігровій формі з залученням матеріалів наочної агітації з питань пожежної, протимінної, техногенної безпеки та цивільного захисту.

На заняттях у таких класах рятувальники розповідатимуть дітям про вибухонебезпечні предмети – на які види вони поділяються та де ймовірно на них можна натрапити. Нагадуватимуть правила пожежної безпеки в побуті та розповідатимуть, як поводити себе у надзвичайних ситуаціях.

Вчителі ж кажуть, що відкриття такого спеціалізованого класу значно підвищить якість їхньої роботи у рамках предметів з Захисту вітчизни та безпеки життєдіяльності. Ці простори не будуть лише формальним виконанням спущеної зверху директиви, це сучасне місце, де буде просто, якісно і корисно працювати та навчатися.

"Класи безпеки" обладнані інтерактивними засобами та містять тематичну поліграфічну продукцію, розроблену ДСНС України спільно з Дитячим фондом ООН UNICEF Ukraine, які допомагатимуть школярам краще засвоювати важливі знання.

Протягом найближчих пів року голови територіальних громад області спільно з освітянами мають доопрацювати тему впровадження фахівців з безпеки у навчальних закладах; фахівців з психологічної підтримки педагогів, для підвищення рівня їх обізнаності щодо надання психологічної допомоги здобувачам освіти; посприяти розвитку пілотного проєкту «СпівДія заради дітей» зі створення просторів неформальної освіти та психоемоційної підтримки для дітей.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg