Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow 162 Га земель Староіванівського старостату передали комунальному підприємству Охтирки
162 Га земель Староіванівського старостату передали комунальному підприємству Охтирки Печать
Автор Админ   
12.05.2023 г.



10 травня 2023 року відбулась 33 позачергова сесія Охтирської міської ради.

Серед багатьох розглянули й питання по Староівнівському старостату. Старостатом його й називати якось незвично, бо старости тут вже давно немає. Зі скандалом звільнився Роман Тесля, більше року тому мали відбутись обговорення кандидатур старости та почалось масштабне вторгнення.

Села старостату опинились між Охтиркою і окупованим Тростянцем і зазнали значних руйнувань. Фото зруйнованих будинків с.Климентове облетіли не те що Україну, а й весь світ.

Але в той час, коли в Охтирці хоча б опитують жителів з питань відновлення, дороги бачать хоч якийсь ямковий ремонт, в старостаті життя завмерло.

За «попередників» за копійки продали будинки культури в Сосонці та Старій Іванівці. Вже за керування Павла Кузьменка передали району Староіванівську школу. І от настав час розпорядитись землею. 

Депутати на одній із сесій першого року роботи Павла Кузьменка прийняли рішення не роздавати землю Староіванівського старостату до проведення інвентарізації.

Інвентарізацію закінчили в 1 кварталі 2023 року і, доки ніхто про це не дізнався, прийняли «грандіозне» рішення: 2 в одному!  Депутати одним рішенням затвердили інвентарізацію земель і погодили передачу 162 Га в постійне користування КП Благоустрій для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Тут можна подякувати тільки за одне: все ж таки земля ще залишилась у комунальній власності. Про жителів старостату не спитав жодний депутат, ані на земельній комісії, ані на сесії.

Всім зручно взагалі не згадувати проблеми Староіванівського старостату.  


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg