Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Викрито шахрая, який виманював гроші в родин зниклих бійців ЗСУ
Викрито шахрая, який виманював гроші в родин зниклих бійців ЗСУ Печать
Автор Админ   
10.05.2023 г.



Шахрай з Сумщини привласнював гроші родичів зниклих бійців ЗСУ

Дарницькою окружною прокуратурою м. Києва повідомлено про підозру 28-річний уродженцю Сумщини, який шахрайським шляхом заволодівав коштами родичів зниклих безвісти військовослужбовців ЗСУ. 

Про це повідомляє прессужба Київської міської прокуратури. 

Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний вишукував у соцмережі публікації про пошук українських захисників, які тривалий час не виходять на зв’язок зі своїми рідними.  

Представляючись офіцером ЗСУ, волонтером або товаришем по службі, він повідомляв рідним та близьким зниклих військовослужбовців про те, що йому відомо їх місцезнаходження. Здебільшого, місцем перебування зниклих воїнів він називав м. Бахмут та м. Кремінну, повідомляючи також про серйозні поранення, отримані захисниками.  

Використовуючи уразливий психоемоційний стан потерпілих, підозрюваний пропонував їм перерахувати на його особистий банківський рахунок кошти начебто на бензин для евакуації розшукуваних бійців, закупки ліків для них, тощо. 

Отримавши гроші, шахрай припиняв із потерпілими зв’язок, а інколи навіть ображав останніх, вказуючи на їх довірливість. Таким чином фігурант ошукав щонайменше шестеро громадян, а свої «послуги» оцінював від 1,5 до 5 тисяч гривень. 

На теперішній час слідчі (розшукові) дії тривають, встановлюються всі постраждалі особи. 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg