Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Заочно засуджено військовослужбовців рф, які обстріляли з танка Тростянецьку лікарню
Заочно засуджено військовослужбовців рф, які обстріляли з танка Тростянецьку лікарню Печать
Автор Админ   
09.05.2023 г.



До 11 років позбавлення волі заочно засуджено двох військовослужбовців рф, які прицільно обстріляли з танка Тростянецьку лікарню 

За публічного обвинувачення прокурорів Сумської обласної прокуратури двох військовослужбовців російської федерації, а саме молодшого сержанта С. та рядового М. визнано винними у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Вироком Тростянецького районного суду 9 травня 2023 року обох військових засуджено до 11 років позбавлення волі.

Прокурори в суді довели, що в порушення вимог європейських нормативних актів про захист цивільного населення 18 березня 2022 року приблизно о 17 год під час окупації російськими військовими м. Тростянець Сумської області з танка було обстріляно Тростянецьку міську лікарню. У ході слідства було встановлено, що віддав наказ обстріляти лікарню молодший сержант С., який обіймає посаду командира танка 1-го танкового взводу 5-ї танкової роти 2-го танкового батальйону 1-го гвардійського танкового полку «Чертківський» 2-ї гвардійської Таманської мотострілецької дивізії. Виконав злочинний наказ рядовий М., який обіймає посаду наводчика-оператора. 

Оскільки місцеперебування обвинувачених наразі встановлюється, стосовно них здійснювалось спеціальне судове провадження у відповідності з вимогами КПК України.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні забезпечувалось слідчими четвертого слідчого відділу та співробітниками четвертого оперативного відділу (з дислокацією у м. Сумах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтаві, під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg