Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Досягнення та помилки використання мікрокредиту для особистих витрат
Печать
08.05.2023 г.

Досягнення та помилки використання мікрокредиту для особистих витрат



Неможливо планувати своє майбутнє в умовах нестабільної фінансової ситуації. Втрата житла, пошук офіційної роботи і стабільного доходу, зріст цін та постійні витрати – проблеми, з якими мають боротися українці сьогодні.

Задовольнити основні потреби людини може допомогти мікрокредитування – невелика позика до зарплати. Мікрофінансові установи висувають мінімальні вимоги до позичальника, тому такі займи доступні широкому колу населення.

Як мікрозайм допомагає вирішити побутові проблеми

Звичайний кредит в банку люди беруть для суттєвих витрат: покупка квартири, машини,  побутової техніки, вкладів у великий бізнес тощо. Основні властивості такого кредитування – це довгостроковість і невеликий відсоток річної ставки. Проте, для схвалення позики в банку потрібний великий пакет документів, щоб довести платоспроможність і надійність фізично особи, бо сума займу може бути досить велика.

За мікрокредитом звертаються люди у ситуаціях, коли терміново необхідні невеликі кошти для особистих витрат:

  • Лікування;
  • Плата за освіту;
  • Побутові питання (заміни невеликої техніки, комунальні послуги);
  • Ремонт автомобіля;
  • Розвиток малого бізнесу.

Список може відрізнятись, але головне – що людина може швидко та легко розв’язати фінансове питання, яке з’явилось несподівано.

Мікрокредитування: переваги й недоліки

Оформити мікрозайм без відмови може кожен, хто досяг 18 років, має громадянство України і банківську карту. МФО не вимагають застави, поручителів і довідки про доходи. Головна умова – своєчасно вносити платежі і виконувати умови договору.

До переваг також можна віднести цілодобове оформлення онлайн без черг і миттєвий переказ на карту (протягом 15 хвилин). Суттєвим досягненням за використання мікрокредитів є поліпшення кредитної історії, якщо у минулому були проблеми із заборгованістю. 

Звісно мікропозики мають і свої мінуси – це щоденна відсоткова ставка за користування коштами, короткий термін погашення і невелика сума займу. Наприклад, у Finsfera.ua можна отримати від 100 до 14 000 грн під 0,01 відсоток на термін до 30 днів.

Основні помилки використання мікропозик

Найперше, що варто пам’ятати, при оформленні будь-якого кредиту, це уважно читати договір перед підписанням. Зверніть увагу на:

  1. Суму мікрокредиту;
  2. Дати внесення платежів;
  3. Кількість днів, на які дозволяється подовжити термін погашення;
  4. Наявність комісії за пролонгацію строку;
  5. Розмір відсоткової ставки у разі прострочення платежу.

Не варто переоцінювати свої фінансові можливості, тобто брати суму в займ, яка значно перевищує ваш місячний дохід. Адже у випадку прострочення чи пролонгації договору сума боргу нараховується за підвищеною ставкою.

Ще одна розповсюджена помилка, яка може привести до потрапляння у своєрідну боргову яму, – це невідповідальне ставлення до виплат. Перед оформленням договору ви можете самостійно розрахувати кількість платежів і побачити кінцеву суму повернення на сайті за допомогою спеціального калькулятора, тому оберіть оптимальний варіант погашення і вчасно повертайте кредитні кошти.

Корисні рекомендації для потенційних позичальників

Якщо фінансові труднощі виникли несподівано, то не бійтеся вирішувати їх за допомогою мікрокредитування. Але пам’ятайте, що не варто брати мікрозайм для придбання речей, без яких можливо обійтися. Користуйтеся грошима з розумом: лише на термінові потреби до зарплати.

Не менш важливо, ознайомитись з різними мікрофінансовими установами, щоб обрати надійну компанію з оптимальними умовами кредитування. Компанія Minsfera пропонує вигідну процентну ставку, цілодобове обслуговування, швидкість оформлення і лояльне ставлення до своїх клієнтів!

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg