Головна
На Охтирщині п’яний мопедист намагався підкупити поліцію Печать
Автор Админ   
05.05.2023 г.



Охтирські поліцейські затримали нетверезого мопедиста, який запропонував їм хабар за уникнення адміністративної відповідальності

Днями співробітники сектору реагування патрульної поліції Охтирського районного відділу поліції на вулиці одного із сіл Охтирського району в період дії комендантської години, зупинили мопед під керуванням 24-річного місцевого жителя, який рухався з порушення Правил дорожнього руху.

У ході спілкування з керманичем транспортного засобу поліцейські виявили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік пройшов на місці тест за допомогою газоаналізатора на стан сп’яніння, результат якого показав 2,00 % проміле алкоголю.

Після цього поліцейськими було складено відносно водія адміністративні матеріали передбачені ч. 1 ст. 130, а також винесено постанови за керування мопедом, який не зареєстровано в законному порядку, без мотошолому та без відповідної категорії, передбачені ч. 2 ст. 126, ч. 5 ст. 121 та ч. 6 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Керманич транспортного засобу, аби уникнути адміністративної відповідальності, почав пропонувати поліцейським хабар.

Правоохоронці від пропозиції отримання неправомірної вигоди відмовились та попередили зловмисника про кримінальну відповідальність. Однак, це не зупинило останнього, і він, знаходячись у службовому автомобілі, залишив грошові кошти.На місце події було викликано слідчо-оперативну групу та задокументовано факт пропозиції та надання неправомірної вигоди.

На даний час зловмиснику повідомлено про підозру за частиною 1 статті 369 (пропозиція та надання неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.