Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Охтирський суд виправдав ексочільницю 2 психіатричної лікарні
Охтирський суд виправдав ексочільницю 2 психіатричної лікарні Печать
Автор Админ   
01.05.2023 г.



27 квітня Охтирський міськрайонний суд поставив крапку в кримінальній справі щодо лікарів психіатричної лікарні, яке тривало кілька років.

У суді розглядали кримінальне провадження стосовно двох лікарів: головного лікаря психіатричної лікарні, обвинуваченого у залишенні в небезпеці пацієнтів установи, а також у підбурюванні лікаря-патологоанатома до складання свідомо неправдивого документа про причини смерті пацієнтів лікарні, а також щодо лікаря - патологоанатома, яку звинувачують у співучасті у залишенні в небезпеці пацієнтів психіатричної лікарні та у складанні свідомо неправдивих документів про причини смерті зазначених пацієнтів. 

Охтирський суд по всім статтям звинувачення постановив визнати підозрюваних невинуватими та виправдати за відсутністю складу злочину.Вирок може бути оскаржений до Сумського апеляційного суду через Охтирський міськрайонний суд Сумської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Нагадаємо. У гучній справі покарання отримав тільки один лікар.  Один рік обмеження волі з випробувальним терміном 1 рік, - такий вирок лікареві-психіатру психіатричної лікарні №2, у селі Високому Охтирського району 30 червня 2017 року виніс Охтирський міськрайонний суд. Він визнав винним лікаря у неналежному виконанні своїх професійних обов'язків. У вироку суду йдеться, що від неправильної діагностики та лікування хворих померло 5 пацієнтів. Сам лікар свою провину визнав у повному обсязі.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg