Головна
За крадіжку будиночка для котиків мешканці Охтирки загрожує позбавлення волі Печать
Автор Админ   
28.04.2023 г.



Охтирський міськрайонний суд розглянув клопотання слідчої щодо запобіжного заходу громадянці, яка вкрала в зоомагазині будиночок для котів.

В Постанові суду зазначається, що особа "підозрюється  у скоєнні умисного, таємного викрадення з магазину будиночку для котів, тканинного, чорного кольору,розмірами 38х38х38см,вартістю 349грн.,в умовах воєнного стану".

"Для запобігання ризикам передбаченим у ст. 177 КПК України, а саме спробам переховуватися від органів досудового розслідування та суду, а також враховуючи, що громадянка підозрюється у вчиненні тяжкого злочину", слідча в клопотанні попросила застосувати до підозрюваної запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання.

В судовому засіданні встановлено, що 12.04.2023 року до Охтирського РВП ГУНП в Сумській області надійшло повідомлення про крадіжку зоотовару.

18.04.2023 року громадянці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.185 КК України, за яке передбачено покарання у виді позбавлення волі.

25 квітня в суді погодились із запропонованим запобіжним заходом у виді особистого зобов`язання і призначили його термін  2 місяці. 

Зазначимо, що майнові злочини в умовах воєнного стану кваліфікуються по частині статті з "найтяжчим" покаранням. В даному випадку громадянці за вкрадену річ ціною 349 гривень загрожує позбавлення волі. Яке саме, вирішуватиме суд.