Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Жительці Боромлі , яка добровільно допомагала окупантам, повідомлено про підозру
Жительці Боромлі , яка добровільно допомагала окупантам, повідомлено про підозру Печать
Автор Админ   
26.04.2023 г.



Під час окупації готувала їжу для окупантів – жительці Сумщини повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Тростянецького відділу Охтирської окружної прокуратури повідомлено про підозру 26-річній жінці, яка забезпечувала матеріальними ресурсами збройні формування держави-агресора (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення збройних сил російської федерації в Україну частина населених пунктів тривалий час перебували в окупації. Військові рф з метою контролю над захопленою територією на в’їздах та виїздах із села обладнали блокпости, а також ввели спеціальний режим переміщення місцевого населення.

З перших днів окупації с. Боромля Охтирського району підозрювана без будь-якого примусу та погроз налагодила контакт з військовими російської федерації, які розташувались у населеному пункті. Зокрема жінка готувала їм їжу, при цьому облаштувалась у будинку, власники якого виїхали з початку війни із села. Більш того, жінка для приготування їжі окупантам брала продукти та худобу із цього будинку. Налагодивши контакт з окупантами, жінка мала привілеї перед іншими місцевими мешканцями, а саме – безперешкодно переміщувалась по території окупованого села.

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення поліції № 1 (м. Тростянець) Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg