Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow В Охтирці завершують ремонт 4-х укриттів комунальної власності
В Охтирці завершують ремонт 4-х укриттів комунальної власності Печать
Автор Админ   
01.04.2023 г.



В Охтирці вже відремонтовано 4 захисних споруди, ще в 4-х закінчують ремонт

Про готовність захисних споруд цивільного захисту говорили на засіданні міської комісії ТЕБ та НС

На обліку виконавчого комітету Охтирської міської ради знаходиться 33 захисні споруди (32 протирадіаційних укриттів та 1 сховище).

Робочою групою було проведено обстеження протирадіаційних укриттів та найпростіших укриттів, що знаходяться на території Охтирської міської територіальної громади.

На виконання міської цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2022-2024 роки, у серпні минулого року, рішенням виконкому виділено кошти у сумі 686 000 гривень на поточний ремонт та облаштування захисних споруд цивільного захисту (протирадіаційних укриттів) комунальної форми власності (вул. Батюка, 7, пров. Дачний, 4, вул. Армійська, 4, вул. Ярославського, 3), які знаходяться на балансі управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради.

Рішенням сесії міської ради прийнято до комунальної власності захисні споруди цивільної оборони – протирадіаційні укриття по вулиці Шевченка, 3 та вулиці Шевченка, За». А також виділені кошти на їхній ремонт.

У рамках співпраці з молодіжною громадською організацією, яка виграла гранд, було облаштовано найпростіші укриття за адресами: пров. Малиновий, 2, Петропавлівська, 3, вул. Перемоги, 5, вул. Ярославського, 4. 

За інформацією управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства, на даний час продовжуються роботи щодо облаштування захисних споруд комунальної форми власності за адресами: вул. Батюка, 7, пров. Дачний, 4, вул. Армійська, 4, вул. Ярославського, 3. У квітні місяці 2023 року відповідні роботи будуть завершені.

У 2022 році на ремонт та облаштування найпростіших укриттів закладів освіти Охтирської міської територіальної громади виділено кошти в сумі 2801741 гривень.

У 6 закладах загальної середньої освіти Охтирської міської ради наявні найпростіші укриття, а саме: ЗОШ №№ 3, 4, 5, 9, 11, ім. Б.Д.Антоненка-Давидовича. Адміністрація Охтирської ЗОШ І-ІІ ступенів № 6 уклала угоду з Охтирським фаховим коледжем Сумського національного аграрного університету про використання найпростішого укриття, оскільки своє укриття в закладі відсутнє. 

У п’яти закладах дошкільної освіти «Сонечко», «Казка», «Росинка», «Калинка», «Зернятко», та у двох закладах позашкільної освіти МАН і ДЮСШ наявні захисні споруди цивільного захисту.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg