Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow Добробатівці завершили розчистку багатоповерхівки в Тростянці
Добробатівці завершили розчистку багатоповерхівки в Тростянці Печать
Автор Админ   
30.03.2023 г.



Завершена робота Добробату на зруйнованій п’ятиповерхівці. Будинок підготовлений до будівельних робіт.

Волонтери Сумського та Роменського Добробату згуртовано продовжують допомагати у ліквідації наслідків руйнувань, які лишили по собі у Тростянці російські окупанти. 

Сьогодні відбувається завершальний етап допомогти з розчищенням будівельного мотлоху, який утворився у багатоквартирному будинку №53 по вулиці Благовіщенській м.Тростянець після артобстрілів та пожежі.

До 36 добровольців, які сьогодні приїхали до нас із Сум та Ромнів, долучилися і місцеві мешканці, які допомагали розбирати цеглу, виносити металеві конструкції тощо. Незважаючи на похолодання та вітряну погоду, хлопці та дівчата завзято працювали з самого ранку, адже сьогодні вони планують завершити розбирання завалі та прибирання будівельного мотлоху у цьому будинку, тепер справа – за будівельниками.

Завітав до добровольців і міський голова Юрій Бова. Він подякував кожному добровольцю за неоціненний вклад у відбудову Тростянця.

У свою чергу добробатівці дякували за теплий прийом, за надану допомогу у вигляді транспорту, приладдя, інструментів, за смачні обіди, за підтримку та добрі слова.

Юрій Бова повідомив про найближчі плани міської влади щодо відновлення цього будинку:

«У суботу я буду у Києві обговорювати з головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафою Найемом відновлення цього будинку. Я розповім про те, що цей будинок підготовано до ремонтно-відновлювальних робіт, що разом з добровольцями «Добробату» зроблено все потрібне, - наголосив міський голова, - я вірю в те що разом з площею, разом з вокзалом цей будинок буде відновлено, він буде зручним, комфортним, утепленим, і люди повернуться знову у свої оселі. Зі свого боку, щоб максимально здешевити вартість ремонту, міська влада уже співпрацює з декількома благодійними фондами: на даний час ми розглядаємо питання, щоб за рахунок благодійників вставити у цьому будинку вікна».

На жаль, війна в Україні триває, лунають вибухи та руйнуються будівлі. Роботи «Добрабату» додається в різних куточках України. Але співпраця міської влади з «Добробатом» буде продовжена, уже планується робота по розчищенню інших об’єктів на території громади. Це будуть виїзди як до приватного житлового фонду, так і по соціальним об’єктам, які були пошкоджені під час окупації та бойових дій. 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg