Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Автошкола в Охтирці відновила навчання для водіїв
Автошкола в Охтирці відновила навчання для водіїв Печать
Автор Админ   
23.03.2023 г.



В автошколі м Охтирка ще ремонтують приміщення, але вже відновлене навчання для водіїв

Автошкола в Охтирці відновила свою роботу у квітні 2022 року. Втім, і досі там ремонтують розбиті приміщення. 

Серед тих, хто планує здобути права, переважна більшість – жінки. Кореспонденти Суспільного  дізнавались чому вони вирішили стати водійками.

Приміщення Охтирського навчально-спортивного центру зазнало пошкоджень на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.



“Наші навчальні корпуси були пошкоджені, дах і вікна повилітали. Все необхідно було відновлювати для того, щоб проводити заняття на хорошому рівні”, – розповів викладач навчально-спортивного центру Олег Погорєлов.

За словами директора центру Григорія Довгаля, підвальні приміщення під час бомбардувань та артобстрілів слугували укриттям.

“Тут перебували до 50 людей. Було четверо чи п’ятеро діток, а ввечері було до сотні. Тут вони всі не вміщувалися”, – пояснив Григорій Довгаль.



Приміщення закладу ще ремонтують.

“Нові групи ми розпочали навчати з 15 травня. Оскільки кандидати на водія не змогли пройти медичні комісії й відповідно ми не могли реєструвати групи без медичних довідок. Тобто не працювала у місті Охтирці медична комісія, яка видає медичні довідочки”, – розповів директор навчально-спортивного центру.

Через зміни в програмі, за словами Григорія Довгаля, години для освоєння категорії “B” зі 198 зменшили до 64 годин.

“Спочатку теоретичні заняття – здається теоретичний екзамен у Сервісному центрі, а потім слухач тільки допускається до водіння. Особа, яка не здала теоретичного курсу навчання, не допускається до водіння”, – пояснив Григорій Довгаль.

В автошколі нині відкрили чотири групи з теорії. Загалом тут навчаються 73 людини.

“Я планую освоювати категорію “B” на легкові автомобілі. Життя змусило йти навчатися, за сімейними обставинами. У нас автомобіль у родині був, але через хворобу очей чоловіка доводиться навчатися”, – розповіла учениця автошколи Любов Філатова.

“У мене від чоловіка залишився автомобіль і я на спомин про чоловіка хочу продовжувати, буди водієм цього транспорту”, – сказала учениця автошколи Лілія Неофітна.

“Кожну тему детально розбираємо, пишемо по ній тести. Якщо є якісь питання в учнів, ми задаємо – нам все-все відповідають. Хотілося б, щоб цей курс тривав, може трохи більше часу, тому що короткий термін”, – поділився враженнями від занять учень автошколи Роман Резніченко.

Загалом, за три квартали 2022 року в Охтирському навчально-спортивному центрі підготували 730 водіїв.

   

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg