Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Календар arrow Понад 100 тисяч разів пошерили авто через Дію
Понад 100 тисяч разів пошерили авто через Дію Печать
Автор Админ   
21.03.2023 г.



Отримувати державні послуги за допомогою смартфона — зручно і швидко, особливо в умовах війни.

Призначення належного користувача — одна з популярних послуг серед водіїв. Нею вже скористалися понад 100 тисяч разів через застосунок Дія.

Призначати належного користувача важливо, бо нести відповідальність за порушення правил дорожнього руху має безпосередньо водій, який був за кермом, а не власник транспортного засобу.

Онлайн послуга доступна як в застосунку Дія, так і в Електронному кабінеті водія. Для формування заявки достатньо два смартфони. Розгляд онлайн запитів відбувається автоматично протягом 5 хвилин. У результаті, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу з’являється в Дії у належного користувача.

Як призначити належного користувача онлайн через застосунок Дія?

авторизуйтеся в Дії, у розділі «послуги» виберіть «Шеринг авто»;

оберіть пункт «Поділитись авто» та вкажіть термін, на який буде доступне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу для іншої людини;

перевірте свої персональні дані в запиті;

надішліть посилання на запит людині, якій хочете надати свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;

людина сканує QR-код або переходить за посиланням, вводить свої контактні дані та підтверджує запит за допомогою Дія.Підпису;

після цього власник авта також підписує цей запит Дія.Підписом і надсилає його в сервісний центр МВС.

Онлайн послуга призначення належного користувача доступна тільки для фізичних осіб. Юридичним особам варто звертатись за отриманням послуги в будь-який зручний сервісний центр МВС.

На один транспортний засіб може бути призначений лише один належний користувач. Призначення відбувається на певний термін (день, тиждень, місяць, півроку, рік тощо), який визначає власник транспортного засобу.

Сервіс реалізовано Мінцифрою спільно з МВС, Головним сервісним центром МВС та ДП «Інфотех».

Скасувати належного користувача, що призначався онлайн через застосунок Дія, до закінчення терміну призначення, можна лише в сервісному центрі МВС.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg