Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow Тростянчани отримали ваучери на відбудову господарства
Тростянчани отримали ваучери на відбудову господарства Печать
Автор Админ   
21.03.2023 г.



Понад 100 тростянчан отримали ваучери на відбудову господарських споруд, зруйнованих внаслідок війни

Саме на відбудову господарчих споруд у постараждалих громадах спрямовано ініціативу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), партнером якої є Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад.

«Програма реалізовується у дев’яти громадах Сумської області. Процес відбору претендентів на отриманні ваучерів був відкритим та прозорим: кожна людина, яка має зруйновані господарські будівлі, мала можливість звернутися до міської чи сільської ради з відповідною заявою», - повідомила Наталія Ключник, заступник виконавчого директора Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад.

І ось спонад 100 жителів Тростянецької громади отримали від представників Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) ваучери номіналом 12 тисяч гривень на придбання будівельних матеріалів для відбудови господарських споруд. 

У заході взяли участь Юрій Бова, міський голова; Наталія Ключник заступник виконавчого директора Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, Олександр Маслак – директор департаменту Агропромислового розвитку Сумської ОДА; Сергій Панченко – координатор Програми ООН (ФАО) по Північній Україні. 

Оскільки ваучери людям треба отоварити до 30 квітня 2023 року у визначених будівельних магазинах міст Суми або Білопілля, то в ході заходу постало питання щодо підвозу людей, доставлення будматеріалів. 

За пропозицією міського голови Юрія Бови, для громадян, які потребують централізованого підвезення, буде вирішено питання з автобусом та вантажним транспортом. Для тих, хто отримав ваучер, ця послуга буде безоплатною. 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg