Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow Розацеа: який краще обрати крем для обличчя
Печать
07.02.2023 г.

Розацеа: який краще обрати крем для обличчя



Найчастіше від розацеа страждають дорослі від 30 до 60 років. Це частіше зустрічається у жінок і людей зі світлою шкірою, хоча люди з темною також можуть страждати.

Що таке розацеа (рожеві вугри)

Розацеа – це поширене, хронічне, невиліковне захворювання шкіри, схоже на акне у дорослих , яке легко контролювати та лікувати. Викликає почервоніння на носі, підборідді, щоках і лобі. Згодом почервоніння може стати більш інтенсивним, набуваючи рум’яного вигляду. Можуть стати видимими дрібні кровоносні судини.

У деяких випадках може з’явитися на грудях, вухах, шиї або шкірі голови. Якщо не лікувати, можуть з’явитися тверді червоні шишки та гнійні прищі . Захворювання може призвести до того, що ніс набуває бульбоподібного, набряклого вигляду, що називається ринофімою. Також може вражати очі, спричиняючи їх роздратування, налиття кров’ю або сльозотечу – це називається розацеа очей.

Причина хвороби невідома, однак існують різні теорії щодо причини. Одна з теорій полягає в тому, що розацеа може бути компонентом більш загального захворювання кровоносних судин. Інші теорії припускають, що стан спричинений мікроскопічними шкірними кліщами, грибком, психологічними факторами або порушенням сполучної тканини під шкірою. Хоча ніхто точно не знає, що викликає цей недуг, але деякі обставини та умови можуть його спровокувати.

Який краще обрати крем для обличчя проти розацеа

Пошук правильного зволожуючого крему є одним із способів зменшити симптоми розацеа. Признаки часто посилюються, коли лице стає сухим, тому зволожуючий крем може допомогти людям із цим захворюванням зменшити роздратування та надати шкірі здоровішого вигляду.

Однак правильний крем може допомогти заспокоїти подразнення та зменшити почервоніння, допомагаючи запобігти почервонінню обличчя. Рекомендують зволожуючі креми з гіалуроновою кислотою, зеленим чаєм і ніацинамідом (вітамін B3) — ці інгредієнти допомагають заспокоїти запалення. Подивитися всі товари, можна за посиланням - https://krkr.com.ua/ru/krem-vid-rozatsea/

Також рекомендується шукати формули, які містять SPF і кераміди. Але слід уникати зволожуючих кремів зі спиртом або ароматизаторами, які можуть ще більше дратувати шкіру, схильну до розацеа. Що потрібно враховувати:

  • Ваш шкірний бар’єр

Для підтримки шкірного бар'єру важливо використовувати засоби від розацеа, які не подразнюють і не сушать шкіру та містять заспокійливі компоненти, такі як cica або aloe vera. Одним з аспектів такого стану обличчя є порушення бар'єрної функції - він, як правило, не такий міцний, і тому шкіра стає більш чутливою, оскільки потенційні подразники з більшою ймовірністю проникають всередину, і може втрачатися більше вологи.

  • Використовуйте м’які засоби

Шкіра, схильна до спалахів розацеа, повинна бути обережною при виборі кремів для обличчя. Креми повинні бути м'якими та призначеними для чутливої шкіри. Спалахи можуть виникати через низку різних причин і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів. Обирайте крем, який заспокоює ваше обличчя.

  • Не заощаджуйте на сонцезахисному кремі

Дослідження показують, що вплив сонця викликає спалахи, тому нанесення м'якого мінерального сонцезахисного крему, який лягає на шкіру, допоможе захистити вас від почервоніння, пов'язаного з даною хворобою, і запобігти старінню та сонячним опікам через вплив ультрафіолетових променів. Інгредієнти, які можуть дратувати шкіру, схильну до розацеа, включають:

  1. молочну та гліколеву кислоти,
  2. ароматизатори,
  3. алкоголь і ментол,
  4. ретинол, AHA, BHA,
  5. ефірні олії.

Ці інгредієнти можуть пошкодити ваш шкірний бар’єр, що може погіршити симптоми розацеа.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg