Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Правоохоронці Сумщини затримали російських агентів, які збирали дані про позиції ЗСУ
Правоохоронці Сумщини затримали російських агентів, які збирали дані про позиції ЗСУ Печать
Автор Админ   
31.01.2023 г.



Правоохоронці Сумщини затримали двох російських агентів, які передавали ФСБ місця знаходження складів боєприпасів та бойові позиції ЗСУ

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури затримано двох чоловіків за підозрою в наданні представникам країни-агресора допомоги в проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану, вчиненій за попередньою змовою (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 28/ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, 32-річний переселенець, який з початку війни проживав на Сумщині, з листопада 2022 року був мобілізований на період воєнного стану. Проходячи службу в роті забезпечення на посаді водія, чоловік систематично відвідував місця дислокації українських військових, зокрема й на сході України. 

Підтримуючи проросійські ідеї, він вступив у змову зі співробітником федеральної служби безпеки російської федерації, відтак за допомогою месенджера пересилав йому гугл-координати місць розташування військовослужбовців Збройних Сил України та складів з боєприпасами. Більш того, після передислокації на територію Донецької області, щоб уникнути викриття, зібрані дані агент пересилав своєму 46-річному товаришу, який передавав їх куратору з ФСБ.

За результатом спецоперації обох ворожих агентів 30 січня 2023 року затримано в порядку ст. 208 КПК України. У них вилучено мобільні телефони з доказами злочинної діяльності. Затриманим вже повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими за матеріалами Контррозвідки Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg