Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Тростянецькі діти відпочинуть у Франції
Тростянецькі діти відпочинуть у Франції Печать
Автор Админ   
21.01.2023 г.



Французьке місто Женнвільє запросило групу дітей з Тростянецької громади взяти участь в екскурсійно-туристичній подорожі, яка триватиме з 23 січня по 17 лютого 2023 року.

Усі витрати вартості поїздки: перевезення, проживання, харчування бере на себе французька сторона. 

Ось що розповів у фейсбук міський голова Тростянця Юрій Бова : 

🚉 Сьогодні  39 дітей з Тростянецької громади вирушили у подорож до Франції.

🇫🇷 Завдяки нашій співпраці з друзями з Франції діти з Тростянця 3 тижні перебуватимуть у  французькому місті Менілес.

 Цю подорож наших дітей ми обговорили з гррмадським ліячем Франції Бенджаміном Аттоном і  мером пригороду Парижу містом  Женнвільє Патрисом Леклерком який і запросив групу дітей з Тростянецької міської територіальної громади до Франції в цю навчально-ознайомчу поїздку, як дітей громади, що  дуже постраждала від росіян.

Відділом освіти для поїздки були відібрані діти, які найбільше постраждали під час бойових дій: ті, у кого зруйноване чи пошкоджене майно, у кого загинули під час окупації близькі родичі, діти військовослужбовців ЗСУ, та діти, що перебували під час окупації в місті.

🕍Усі витрати вартості поїздки: перевезення зі Львова до Франції проживання, харчування бере на себе французька сторона.

Проїзд дітей з Тростянця до Львова і в зворотньому напрямку профінансували Ханс та Сибілла Штрак-Циммерман, наші давні  німецькі друзі.

 Група дітей буде проживати у комфортабельному старовинному замку Chateau de Menilles, Rue Roderer, Франція. На кожний день заплановані різноманітні заходи, екскурсії, відвідини історичних місць, подорожі, прогулянки тощо. Побувають діти і в Парижі на Єйфелевій вежі, в Луврі і інших історичних місцях Франції.

🙏Задоволені організацію поїздки й батьки. «Ми безмежно вдячні всім, хто від ідеї і до втілення організовував цей відпочинок для наших дітей, які бачили і обстріли, і вибухи, і окупацію, пережили холод і голод! Ми дуже цінуємо цю можливість психологічного розвантаження нашої дитини-підлітка. Нехай відчує тишу, спокій і три тижні просто побуде в тиші, спокої та без постійних тривог та відключень» - розповів тато одного з дітей.

👉Довідково: Меніль (фр. Ménilles) — муніципалітет у Франції, у регіоні Нормандія, розташований на відстані близько 75 км на захід від Парижа, 50 км на південний схід від Руана, 16 км на схід від Евре. Був відомий з XII століття, завдяки виробництву вина ченцями абатства Ноя.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg