Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В зруйнованому Будинку культури відновили кілька кімнат
В зруйнованому Будинку культури відновили кілька кімнат Печать
Автор Админ   
20.01.2023 г.



Колишній РБК, а тепер «Центр культури і дозвілля» Чернеччинської громади, потроху оговтується від ран, завданих війною.

В ніч з 7 на 8 березня ворог скинув авіаційні бомби на центр міста Охтирка. Міська рада Охтирки була зруйнована вщент, сильно постраждав РБК, який знаходиться поруч з міськрадою.

Колишній народний дім, а потім районний будинок культури, вже пережив дві війни. У Першу світову, у 1914 році, в його щойно збудованих стінах розмістили шпиталь, а після Другої світової на одній із стін залишилася «рана» від снаряду.  І після російського бомбардування Будинок культури обов’язково відродиться, а точніше – тут не припинялась робота, спочатку з облаштування приміщень, а тепер це допомога ЗСУ, підготовка концертних програм для патріотичних акцій.

Ось що повідомили в Чернеччинській громаді про життя культурного центру:

Щоденні турботи працівників КЗ «Центр культури і дозвілля» Чернеччинської сільської ради це дивовижне сплетіння мистецької, волонтерської та господарської діяльності .

Тут завжди працювали гуртом, а у цей складний час і поготів… 

Попри руйнацію закладу після бомбардування міста російською авіацією та складні умови праці, колектив КЗ «Центр культури і дозвілля» майже відразу взявся до роботи. Спільними зусиллями очистили приміщення та прилеглу територію від будівельного сміття, облаштували для роботи дві вцілілі кімнати і відновили свою діяльність. Плели маскувальні сітки для наших захисників, записували відеоролики, а згодом, разом з аматорами, підготували тематичну концертну програму для патріотичної акції з якою виступили у 10-ти населених пунктах, провели 9 театралізованих новорічних ранків «Разом у мирне новоріччя» для маленьких жителів нашої громади. 



У відремонтованих за кошти сільської ради приміщеннях, згуртовані і позитивно налаштовані працівники закладу, щоденно роблять чимало корисних справ, адже культура – це м’яка сила. Вона здатна повернути українців до нормального життя в новій воєнній реальності і надихнути їх на перемогу.

На фото РБК 8 березня та одна з кімнат, яку наразі відновили. 



 



 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg