Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow Як вибрати седативні препарати: види, особливості, правила прийому
Печать
16.01.2023 г.

Як вибрати седативні препарати: види, особливості, правила прийому

Тривоги та переживання – все це завдає організму серйозного удару. Результат: порушення нічного сну (безсоння, часті пробудження), зростання гормону кортизолу і відповідно набір ваги, а також головний біль, хронічна втома, підвищена стомлюваність. І для боротьби із хронічним стресом важливо розпочати прийом седативних препаратів, які допоможуть швидко нормалізувати загальний стан. А огляд основних категорій препаратів допоможе вибрати відповідні ліки.



 

Види седативних засобів

Основне завдання заспокійливих – усунути надмірне збудження центральної нервової системи. Широкий асортимент ефективних засобів пропонує інтернет-аптека https://a.com.ua/: можна вибрати відповідні препарати. Для лікування нервових розладів використовуються різні компоненти, від яких і залежить дія вибраних ліків:

  • однокомпонентні рослинні препарати – м'ята, собача кропива, валеріана;
  • броміди – натрію бромід, бромкамфор;
  • комбіновані натуральні склади – поєднання екстрактів кількох рослин;
  • барбітурати – препарати, які не тільки заспокоюють і сприяють спокійному сну, але й мають протисудомну дію.

Щоб вибрати відповідні ліки, варто отримати консультацію лікаря, який проаналізує поточні скарги і після вивчення анамнезу призначить актуальні медикаменти.

Як приймати седативні препарати?

Перед покупкою важливо уважно вивчити інструкцію, яка доступна в інтернет-аптеці «Apteka.com». Це дозволить переконатися у відповідності препарату обраній стратегії лікування, а також ознайомитися з протипоказаннями. Важливо суворо дотримуватись правил прийому, які вказані в інструкції, а також дотримуватися наступних правил:

  • Не перевищуйте дозування. Полегшення не настане швидше, а ось побічні ефекти можуть завдати серйозного удару здоров'ю.
  • Дотримуватись рекомендованої тривалості. Не варто завершувати лікування через кілька днів після його початку, відчувши тимчасове полегшення – з високою ймовірністю симптоми повернуться у найкоротші терміни. Важливо пройти повний курс, а якщо недуга не відступить – проконсультуватися з лікарем щодо зміни препарату.
  • Враховувати обмеження. Прийом деяких ліків впливає на концентрацію уваги та швидкість реакції, тому після їх вживання не можна керувати автомобілем або працювати з небезпечними механізмами.

Більшість заспокійливих краще приймати в другій половині дня безпосередньо перед відходом до сну. Це допоможе розслабитися та налаштуватися на тривалий нічний відпочинок.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg