Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Президент відзначив 12 Захисників Сумщини (посмертно).
Президент відзначив 12 Захисників Сумщини (посмертно). Печать
Автор Админ   
24.12.2022 г.



Президент України відзначив державними нагородами 12 Захисників Сумщини (посмертно).

🔸Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджені: Руслан Кобацький, Володимир Клименко, Станіслав Ведьмідь.

🔸Орденом «За мужність» ІІІ ступеня -  Назар Майсюк, Євгенія Семененко, Олександр Шостак, Олександр Зозуля, Микола Хвойцев, Денис Золотько, Станіслав Бєлік, Олександр Шинкаренко.

🔸Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Сталевий хрест» відзначений Роман Охріменко з Білопілля. Бойовий медик гірсько-штурмового взводу загинув за день до свого 20-річчя, на Херсонському напрямку, у Новій Кам'янці.

▪️Володимир Клименко з Конотопщини загинув у травні через поранення, отримані під час обстрілу в Луганській області. Без батька залишились двоє синів.

▪️Руслан КОБАЦЬКИЙ,  уродженець села Турки Коломийського району, служив у 58-й окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського. Віддав життя за Україну в бою з російською ДРГ у селі Покровське Бахмутського району. У бійця залишився 7-річний син.

▪️Назар МАЙСЮК народився в селі Рівне Путивльського району.  У 2021 році підписав контакт з ЗСУ. Загинув у травні цього року під час виконання бойового завдання.

▪️Бойовий медик Євгенія Семененко  народилась у Залізничному на Лебединщині. Згодом з родиною переїхала до Боромлі.  Служила в першій мотострілецькій роті першого мотострілецького батальйону 72-ї окремої механізованої бригади. Загинула на Херсонщині, їй було 25.

▪️Старший солдат Олександр Шостак з Роменщини загинув  через три дні після повномасштабного вторгнення. Обороняючи Чернігів, він потрапив під обстріл авіації рф.

▪️Олександр Зозуля – учасник АТО,  від початку повномасштабної війни захищав територіальну цілісність та незалежність України. У травні під Покровськом Бахмутського району отримав осколкове поранення несумісне з життям.

▪️Станіслав Бєлік. Переважна частина його життя пов’язана з Шосткою. З початком повномасштабної війни добровольцем пішов на фронт. Він загинув у травні під час штурмових дій біля Вишневого та Степового на Донеччині.

▪️Олександр Шинкаренко - з Орлівки Свеської громади, що на Шосткинщині  Поклав життя за Україну під Торецьком Донецької області.

Микола Хвойцев з Сум, водій-слюсар ремонтного відділення бронетанкової техніки, загинув у квітні.

▪️Денис Золотько, навідник, був на передньому краї. Щільний артилерійський обстріл у районі Берестового, Ниркового, Врубів на Донеччині не залишив бійцю шансів на порятунок. 

Мами, тата, дружини, діти, сестри, бабусі, які отримували нагороди, не можуть стримати сліз. Вони втратили найдорожчих. Цей біль назавжди. Заради пам’яті наших героїв, заради того, щоби більше ніколи не плакали рідні захисників, маємо перемогти. І переможемо!🇺🇦

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg