Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирський міський голова взяв участь в саміті W4UA в Польщі
Охтирський міський голова взяв участь в саміті W4UA в Польщі Печать
Автор Админ   
10.12.2022 г.



Міський голова Павло Кузьменко представив Охтирку на міжнародному саміті «Світ для України»

Цими днями у місті Жешув, Республіка Польща, відбувся міжнародний WORLD FOR UKRAINE SUMMIT (W4UA ), присвячений питанню відбудови України.

На саміті представники органів влади, міжнародних та неурядових організацій, бізнесу та аналітичних центрів зі всього світу (загалом більше 1000 запрошених) напрацьовували найкращі гуманітарні, соціальні та економічні рішення для допомоги Україні.

Охтирський міський голова Павло КУЗЬМЕНКО став спікером дискусійної панелі, що присвячена темі реконструкції міст та інфраструктури. 

На цій панелі розглядалися комплексні проблеми поточних та післявоєнних планів відновлення, адже практична підтримка світової спільноти має ґрунтуватися на чітко визначених потребах – саме про це в контексті Охтирки розповів присутнім Павло КУЗЬМЕНКО. 

Крім того, на полях W4UA Summit обговорювалися питання продовольчої та енергетичної безпеки, а також можливі форми ділового співробітництва, які забезпечуватимуть відповідні проєкти. 

Павло КУЗЬМЕНКО висловив щиру вдячність польському народу від імені всіх охтирчан за гостинність та надійне плече, яке підставила нам Польща у цій війні.

Слід зазначити, що під час війни місто Жешув отримало почесне звання «Місто-рятувальник» від Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО за низку програм допомоги біженцям з України. Крім того, Жешув - це ключовий транспортний хаб гуманітарної та військової допомоги, яка надходить з-за кордону для України. 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg