Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Топ обігрівачів для квартири та будинку
Печать
28.11.2022 г.

Топ обігрівачів для квартири та будинку

Централізована система опалення не завжди працює коректно, а іноді й не відповідає встановленим температурним параметрам у житлових приміщеннях. Але зараз українцям доводиться докуповувати кліматичне обладнання через ризик повної відсутності тепла внаслідок російських обстрілів. На які типи обігрівачів найбільший попит? Розглянемо нижче.



Тепловентилятор

Маленький побутовий прилад, що здатен швидко прогріти приміщення площею від 9 до 15 кв.м. Він працює завдяки вбудованому нагрівальному елементу та вентилятору. Пристрій проганяє повітря через спіраль, швидко підвищуючи температуру в кімнаті.

Основні недоліки тепловентилятора:

  • високий рівень шуму в роботі, що може заважати вночі;
  • неприємний запах, який створюють частинки пилу, що потрапляють всередину корпусу й на розпечену спіраль;
  • спалювання кисню в приміщенні.

Масляний радіатор

Зовні нагадує звичайну батарею на кілька секцій. Але водночас він мобільний, пересувається за рахунок роликів у комплекті. Всередині масляного радіатора знаходиться теплоносій, який доходить до точки кипіння за температури 140 °С. Нагріває масло вбудований ТЕН.

Вибирати кліматичне обладнання треба за декількома критеріями. Коли проглядатимете масляні обігрівачі у Дніпрі, звертайте увагу на потужність, кількість секцій, додаткові корисні опції, такі як терморегулятор, вентилятор, дисплей, пульт дистанційного керування.

Побутовий прилад характеризується такими перевагами:

  • безшумність у роботі;
  • енергоефективність;
  • можливість переміщати в будь-яку точку кімнати;
  • швидке прогрівання приміщення.

З мінусів можна виділити досить гарячу поверхню приладу, що може становити небезпеку для малюків.

Електричні конвектори

Ці прилади мають вбудований нагрівальний елемент, завдяки чому холодне повітря, проходячи через нього знизу, підіймається вгору й виходить через решітку, наповнюючи кімнату. Конвектори бувають стаціонарного типу та пересувні. Випускаються в різних потужностях і габаритах. Тому можна підібрати побутовий прилад під різні параметри кімнати.

Електричний конвектор тихий у роботі, швидко нагріває приміщення, але також швидко остигає після відключення, здатний спалювати кисень. Тому потрібне регулярне провітрювання кімнати.

Керамічні панелі

Вважаються найефективнішими на сучасному ринку. Кераміка славиться властивостями швидко нагріватися, довго остигати, віддаючи приміщенню дорогоцінне тепло. Завдяки цій властивості панелі вважаються максимально енергоефективними.

На ринку можна знайти побутові прилади в різних кольорах. Це зручно, якщо ви підбираєте обігрівач під різний дизайн. Подібні пристрої можна переглянути в асортименті продукції компанії Алло у Дніпрі.

Важливо: не варто оминати увагою й інфрачервоні обігрівачі. Але їх категорично заборонено використовувати в приміщеннях із високим рівнем вологості.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg