Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Як правильно обрати шафу-купе: корисні рекомендації
Печать
28.11.2022 г.

Як правильно обрати шафу-купе: корисні рекомендації

Необхідність компактного зберігання речей є завжди. Одна з найзручніших систем – це шафа-купе. Такий вид корпусних меблів підходить для будинків, квартир, у тому числі дуже невеликих. Конструкцію можна віднайти таку, яка зручна саме вам, тому підібрати шафу-купе не буде проблемою. На що варто звертати увагу в першу чергу, зараз розберемося.



Як обрати габарити

Перш ніж купити шафу купе, розберемося, які бувають розміри таких меблів. Існує дуже велике різноманіття конструкцій. Основні параметри:

  • висота. Вона обмежена лишень вистою стелі. Коливається в межах 2,4–2,6 м. Обирати варто той варіант, що буде максимально зручним у користуванні. Зауважте, що добиратися до верхніх полиць доведеться зі стільчика чи з драбини;
  • ширина. Залежить цей параметр від кількості дверей. Довжина напрямної, по якій переміщуються двері, – 3–5 м. Зазвичай вони не поєднуються між собою, але теоретично це можливо. Найпопулярніша комплектація – 2, 3 чи 4 дверей, ширина – 600–900 мм;
  • глибина. Може варіювати від 30 до 80 см, стандартне значення – 60 см. При невеликій глибині шафи для розміщення штанги використовуються мікроліфти.

Інтернет-магазин меблів «Дубок» пропонує багато варіантів шаф-купе з різною комплектацією. Консультанти завжди раді прийти на допомогу.

Матеріали та фурнітура

При виборі шафи-купе варто звертати увагу також на матеріали. Корпус може виготовлятись із ЛДСП, МДФ. Перший варіант найпоширеніший, адже дуже доступний за ціною. Варто обирати моделі з товщиною плит 16–18 мм. Оскільки при виготовленні плит ДСП, у тому числі ламінованих, використовується склад із формальдегідом, необхідно звертати увагу на клас екологічності. Оптимальний варіант – Е1 або Е0.



МДФ – дещо кращий та надійніший варіант, адже утворення щільної структури відбувається внаслідок пресування під великим тиском. Тому шафи з такого матеріалу вважаються безпечнішими, особливо це важливо, якщо меблі підбираються для спальні, дитячої кімнати

Додаткові елементи – металеві напрямні, по яких рухаються двері на коліщатках. Від їхньої якості залежать зручність та тривалість користування. Також варто звертати увагу на дзеркальні та скляні елементи. Вони повинні бути з захисною плівкою, яка в разі розбивання утримає уламки (не розлетяться по кімнаті). Розгляньте ручки, напрямні на шухлядах, якщо такі передбачені в конструкції, ліфти, на якій розміщена штанга. Тобто всі інші компоненти, котрі також здатні вплинути на експлуатаційні характеристики.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg