Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Різні категорії кондиціонерів: які вони є та як їх обирати для конкретних умов будинку або офісу
Печать
26.11.2022 г.

Різні категорії кондиціонерів: які вони є та як їх обирати для конкретних умов будинку або офісу 



Кондиціонери – одні з кращих помічників власника будинку або офісу, який бажає створити ідеальну систему теплового комфорту. Великий вибір кондиціонерів різних категорій пропонує інтернет-магазин «Ваш клімат». Тут можна купити кондиціонер в Києві з доставкою, від різних брендів та різної потужності, з цікавими пропозиціями по створенню мікроклімату в будинку. Та зосередимо увагу на те, якими є сьогодні різні категорії кондиціонерів та як обрати оптимальний варіант для конкретного випадку.

Мобільні та стаціонарні кондиціонери: в чому різниця

Це категорія кондиціонерів, що ділить їх на ті, які можна вільно переміщувати та ті, які працюють тільки після монтажу на жорстку конструкцію та з під’єднанням всіх комунікацій. Мобільні кондиціонери – це різновид портативних пристроїв для будинку чи офісу, де немає потреби мати постійне кондиціонування. А також там, де немає можливості проводити монтажні роботи. Зазвичай мобільні версії кондиціонерів менші за розмірами та можуть бути дорожчі. Крім того, вони не дуже ефективні, якщо об’єм кімнати для інтенсивного охолодження занадто великий:

  • висота понад 250 см;
  • загальна площа – понад 40 кв.м.

Стаціонарні кондиціонери виконують майже завжди як спліт-системи, де є внутрішній і окремий зовнішній блок. Це – складніша для встановлення система, але вона більш потужна і може охолоджувати приміщення із великою площею та висотою стін. Детальніше ви можете почитати за посиланням https://vashklimat.com.ua/product-category/konditsionery/

Інверторні кондиціонери

Якщо випустити складну термінологію з роботи електропристроїв, то головний принцип роботи інверторного кондиціонера – це пристосування. Падає температура до потрібного значення – одразу вимикається, а потрібно охолодити – починає працювати, але охолоджує до певної, точно визначеної межі. Таким чином, інверторний кондиціонер має «розумну» систему керування:

  • він постійно підлаштовується під температурний режим та потребу змінити його;
  • має чутливі датчики, які управляють запуском процесу кондиціонування;
  • регулює потужність і швидкість роботи компресора, всіх електричних та механічних елементів.

Інверторна технологія заощаджує багато енергії, а знос основних деталей значно скорочується внаслідок ощадливого використання технічного ресурсу. Інверторні моделі трохи дорожче, але це швидко можна окупити завдяки економії енергії та скороченню вартості обслуговування. 

Кондиціонери з самоочищенням

Якщо раніше це була технологія, що використовувалась у декількох видах кондиціонерів, то тепер вона є популярною навіть у доступних моделей популярних виробників. Система поліпшує якість повітря та допомагає уникати потраплянню у повітря кімнати чи офісу шкідливих часток. Чимало кондиціонерів мають систему самоочищення. Вона називається у різних виробників по різному. Але суть її приблизно однакова: досягається поліпшена якість різними способами, в основному – додатковим інтенсивним фільтруванням. А також нагріванням до високої температури поверхонь внутрішнього блоку, які відповідальні за повітряний потік. Така технологія є корисною для будь-яких приміщень – комерційних чи приватних.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg