Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow На Охтирщині вибухотехніки знешкодили російську авіаційну ракету
На Охтирщині вибухотехніки знешкодили російську авіаційну ракету Печать
Автор Админ   
16.11.2022 г.



Ворожі боєприпаси, покинуті в лісосмугах та полях, міни, ракети та інші вибухонебезпечні предмети – щоденно, без вихідних вибухотехніки ГУНП в Сумській області проводять огляди та розмінування місцевості.

Чи не щодня співробітники вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області разом з криміналістами здійснюють виїзди на місця подій з метою документування наслідків обстрілів прикордонних територій регіону військовими росії. Вчора вони відвідали один з населених пунктів Охтирського району, де напередодні стався обстріл.

«Вдень російський вертоліт, не перетинаючи лінії кордону, зі своєї території, обстріляв некерованими ракетами околиці села. На щастя, обійшлося без жертв. Одна з ракет не вибухнула, а впала неподалік від дороги», - говорить начальник вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області Олег Євлаш.

Оглянувши місце авіаудару, сапери поліції прийшли до висновку, що обстріл здійснювався ракетами С - 13. Це російський потужний авіаційний снаряд вагою від 57-ми до 75-ти кілограм (в залежності від моделі), призначений для знищення споруд, техніки і людей.

«Снаряд, що не вибухнув, був зі зведеним вибухівником, тож становив надзвичайну небезпеку для оточуючих. Наші сапери його знешкодили, і відвезли в безпечне місце для знищення», - розповів Олег Євлаш.

Відділ комунікації поліції Сумської області.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg