Головна
На Охтирщині висадили 6,2 га лісів Печать
Автор Админ   
08.11.2022 г.



Президентська програма "Зелена Країна" триває на Сумщині

Щоденно додається кількість висаджених дерев та дедалі збільшуються площі лісу. 

Висаджують ліс в усіх восьми держлісгоспах, що координуються Сумське обласне управління лісового та мисливського господарства Державне агентство лісових ресурсів України. Вже встигли загалом висадити 1 мільйон 28 тис. дерев.  Всього ж з початку року на Сумщині додалося майже 7 мільйонів дерев!

«Поки погодні умови дозволятимуть висаджувати ліс, ми будемо продовжувати лісокультурну кампанію. Ті площі, які з-за воєнних дій не мали змоги висадити навесні, заліснюємо восени. Вже заліснили  207,5 га лісу,  з яких 67,7 га – це ліси на нових землях. На площі 331 га провели доповнення лісових культур», – коментує перебіг осінньої лісокультурної кампанії заступник начальника управління Олександр Забара.

Із загальної площі (207,5 га) лісу – 7,8 га були створені садивним матеріалом з закритою кореневою системою.

«У Конотопському та Лебединському держлісгоспах висаджували сосну звичайну та дуб звичайний із закритою кореневою системою, вирощені у власних розсадниках. Для лебединських лісівників така практика не нова, а от Конотопський лісгосп таку практику випробовує вперше», – продовжує Олександр Забара.

Найбільші площі лісу на нових землях – 22,4 га – висадили восени у Шосткинському держлісгоспі; 13,1 га створили нового лісу у Конотопському держлісгоспі, 13 га – у Лебединському, 8 га – у Сумському, 6,2 га – в Охтирському, 3 га – у Свеському та 2 га – у Краснопільському держлісгоспах. 

Загалом з початку року держлісгоспи Сумщини висадили ліс на площі 1142,1 га, з яких 115 га – це лісорозведення.  

Поряд з цим сумські лісівники активно готуються до лісокультурної кампанії 2023 року: збирають лісове насіння, висівають розсадники.  Вже висіяли 4,3 га розсадників та зібрали майже 21 тонну лісового насіння головних лісо утворюючих порід: 20 тонн жолудя дубу звичайного, 264 кг насіння сосни, 25 кг ялини та майже 700 кг насіння інших деревних порід.

Осіння лісокультурна кампанія продовжується.