Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow ЗНО з німецької мови: у чому складність
Печать
04.10.2022 г.

ЗНО з німецької мови: у чому складність

На ЗНО з німецької у 2021, приблизно 11,49% учасників не пройшли пороговий рівень (не набрали 18 або більше тестових балів). На складання тесту було виділено 2,5 години. ЗНО складалося з 59 тестових завдань, максимальним балом за тести було 72, а максимальний рейтинговий бал складав 200. У 2020 році, пороговий рівень складав 17 балів та відсоток учасників не подолавши поріг становив 11,41%. У 2019 пороговий рівень складав 19 балів, та приблизно 20,6% не подолали пороговий рівень. Результати залежали від фактичної явки, завдань та порогового рівня. У 2022 році замість ЗНО проходило НМТ (Національний мультипредметний тест), що складався з трьох блоків: українська мова, математика та історія України. Тестування проходило у комп'ютерному форматі, на 60 тестових завдань давалося 1,5 години. НМТ 2022 мало три сесії: основна (18.07-04.08), додаткова (17.08-18.08) та спеціальна (12.09-16.09).



Як розробляють завдання на ЗНО?

З самого початку збирають викладачів та науковців з усіх предметів. Потім утворюють по декілька груп експертів на кожний предмет. Саме такі групи розробляють завдання. Після чого цю купу завдань переробляють у теку завдань. Згодом укладачі розробляють варіанти тестів. Люди, що займаються розробкою та комплектацією ЗНО розуміють особливість та спеціалізацію своєї праці. Укладачі ЗНО ставлять свої підписи на усіх варіантах та у спеціальних картках встановлюють, що ці варіанти зробили вони. За розголошення інформації їм погрожує кримінальна відповідальність. Також комп'ютери на яких перебуває конфіденційна інформація — знаходяться під повним захистом. Інформація є доступною лише для невеликої кількості фахівців, інші фахівці не можуть отримати її ніяким способом. Система захисту побудована на залежності фахівця від не витоку інформації, адже він відповідатиме за це. Отже, інформація про зміст завдань ЗНО не може бути оприлюднена ніяким чином, витік її — теж неможливий, тобто варто працювати на атестат і готуватись до ЗНО заздалегідь.



Процедура проведення ЗНО

Проводять ЗНО під ретельним наглядом викладачів, камер та охоронців. На вході учасників перевіряють металошукачем та просять здати металічні предмети та гаджети. На здачі самого тесту заборонено мати при собі пристрої обробки, зберігання, зчитування та відтворення інформації. Під час виконання завдань можна на деякий час вийти з аудиторії, час проведений за межами аудиторії не буде додаватися до суми часу на виконання завдання, але вихід одразу декількох учасників заборонений. Також можлива друга перевірка металошукачем. 

Підготовка до ЗНО

Для того, щоб підвищити свої шанси на здачу ЗНО, підготовку варто починати заздалегідь. Ось декілька порад, які допоможуть визначитись із предметами для здачі:

  • Подумайте, які предмети наразі даються вам найлегше і які з них приносять задоволення. Згадайте свої хобі, про що вам цікаво читати чи які заходи відвідувати.
  • Спробуйте обрати цікаву для вас професію. Подивіться відео або почитайте про обрані варіанти: як виглядає робочий день, які бувають умови. 
  • Оберіть навчальні заклади, в яких є курси предметів, що допоможуть вам опанувати майбутню професію. Виберіть декілька ВНЗ, коледжів чи технікумів. Порівняйте прохідні бали в них за минулі роки. Після вибору треба починати максимально активну підготовку. Суть підготовки до ЗНО це повторення пройденого матеріалу та доопрацювання його. В 11 класі зазвичай весь рік йде повторення вивченого. Є багато способів якісної підготовки до тестування:
  • Можна готуватися повністю самостійно, за допомогою книжок по вивченню німецької мови, книг “рятівників” та пробників. Для людей, що готуються самостійно дуже корисно дивитися та читати німецькою мовою. Також на ютубі можна шукати уроки, граматику та просто цікаві розмовні відео. А у соціальних мережах можна тренуватися спілкуватися з носієм мови.
  • Можна піти на курси, є багато видів курсів, для вступників від університету чи звичайні, для підготовки предмета або повторення.
  • Можна взяти регулярні заняття з репетиторами. Індивідуальна допомога та повторення з репетитором це і є чудова підготовка. 
  • Людям у яких батьки знають німецьку мову, з підготовкою можуть допомогти вони.

Підготовлено за підтримки онлайн-школи BukiSchool

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg