Головна
Екоінспектори Сумщини під час "Нересту"вилучили 35 рибацьких сіток та човен Печать
Автор Админ   
22.07.2022 г.



Держекоінспекція у Сумській області узагальнила результати заходів щорічної природоохоронної операції «Нерест», яка тривала до 10 липня. 

Упродовж дії весняно-літніх обмежень щодо спортивного і любительського рибальства на водоймах Сумщини екоінспектори здійснили 76 рейдових перевірок. «Упіймати на гарячому» вдалося 54 громадян, більшість з яких допустила незначні порушення. Зокрема, за ч.3 ст. 85 КУпАП екоінспекторами винесено 36 постанов. 

Проте фахівці інспекції зафіксували й 16 фактів браконьєрства, з яких 1 – це рибальство на території об’єкта природно-заповідного фонду, решта – застосування заборонених знарядь лову. Так, упродовж операції «Нерест» екоінспектори вилучили 35 рибацьких сіток та 1 човен. За кожним з таких випадків складено протоколи та передано їх на розгляд до суду.

Крім того, до поліції та органів прокуратури було скеровано 6 справ з ознаками кримінальних правопорушень – в тих випадках, де зловмисники завдали значних збитків довкіллю. Загалом інспекція нарахувала 1 000 167 грн. шкоди, заподіяної водним біоресурсам внаслідок браконьєрських дій.

Просимо звернути увагу на те, що попри завершення періоду нересту водних біоресурсів, в Сумській області на деяких водоймах категорично заборонено рибалити! Зокрема, відповідно до наказу Держприкордонслужби, на водних об’єктах, розташованих у межах контрольованого прикордонного району (до 20 км від державного рубежу) будь-який відпочинок, в тому числі й рибальство, будуть заборонені до кінця дії воєнного стану.