Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Міський голова відповів на запитання охтирчан в режимі онлайн
Міський голова відповів на запитання охтирчан в режимі онлайн Печать
Автор Админ   
21.07.2020 г.



Міський голова Ігор Алєксєєв в понеділок 20 липня надав відповіді на запитання, які були надіслані містянами на електронну скриньку.

З початку пандемії COVID-2019 у місті, як і в цілому по всій країні, було скасовано особисті прийоми громадян чиновниками.

На жаль, карантинні обмеження будуть продовжені й  після 31 липня на невизначений строк. Було прийнято рішення проводити прийоми у форматі онлайн на фейсбук-сторінці Охтирської міської ОТГ.

Зважаючи на вимоги законодавства країни щодо звернення громадян, надсилати свої питання просили заздалегідь на ел.адресу  Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script

Перше, про що розповів міський голова, про ситуцію з захворюваністю на коронавірус.

Алєксєєв повідомив, що в місті +2 захворілих. Інфікованих виявили серед контактних осіб людини, яка приїхала з відрядження у інше місто. На даний час іде перевірка інших контактних осіб.

Міський голова розказав, що не очікуємо на нові великі спалахи захворювання, але необхідно серйозно відноситись до особистого захисту. Коронавірус, нажаль, не видумана, а реальна хвороба.

Далі міський голова розповів про роботи по Програмі соціально-економічного розвитку міста. Вони, за словами Алєксєєва, передбачені і затверджені рішеннями міської ради. Ознайомитись з Програмою можна на сайті міської ради або звернутись до депутатів.

Наш сайт публікував нещодавно про те, що будують і ремонтують в Охтирці влітку.

З нового. Міський голова розказав, що планують (якщо будуть зекономлені кошти) зробити ремонти внутрішньобудинкових проїздів по вул.Шевченка 2а, Широкій 9а, 9б.

З поганого. Ми вже писали про це: У доріг Сумщини є господар. Кошти дорожнього фонду тепер недоступні для місцевої влади. Розпорядник - «Дороги Сумщини». Цього року відремонтують частину вул.Незалежності від перехрестя Харківський-Армійська до пл.Успенської (включно) та 400 м вул.Миргородської для покращення руху маршрутного таксі. І це все.

Місто має можливість лише проводити поточні ремонти силами КП «Благоустрій».

Далі міський голова відповів на запитання з електронної пошти.

Про випускний. Святкової ходи не буде. Заходи пройдуть окремо в кожній школі.

Про розчищення річки. Питання включене до загальнодержавної програми, яка не була профінансована цього року.

Про боротьбу з незаконними стоками у річку міський голова не розказував, бо про це ніхто не запитував.

Про сміття з приватного сектору. Робота проводиться. Не можна примусити підписувати договір на вивезення сміття ( в мешканців багатоповерхівок чомусь про це і не питали - ред.). Про штрафи не сказав нічого.

На цьому перше онлайн спілкування скінчилось.

Шановні охтирчани, задавайте свої питання на ел.адресу міської ради. Виплески емоцій у фейсбук не враховуються!

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg