Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Олег Погорєлов розказав, як кошмарять бізнес
Олег Погорєлов розказав, як кошмарять бізнес Печать
Автор ГородА   
22.05.2017 г.

Спитали у підприємця і депутата міської ради Олега Погорєлова про маски-шоу на його підприємстві. Минулого тижня на швейному виробництві відбувся обшук.  Кажуть, що там було шість слідчих, дільничний, двоє понятих, криміналіст, прокурор і ще двоє оперативників. Отже, чим завинив підприємець, щоб держава аж так витрачалася на його викриття?

Днями ви оприлюднили ухвалу суду про обшук на своєму підприємстві й розповіли про це в соціальній мережі. Повідомлення викликало чималий резонанс. Що це означає? Я маю на увазі кримінальне провадження і його підґрунтя.

Так, у мене в офісі й на виробництві був проведений обшук у рамках двох, на мій погляд, надуманих справ. Перша справа - підробка документів. У жовтні місяці закінчився мій договір оренди земельної ділянки під виробництво (пошив одягу), який діяв 5 років. Зібравши необхідні документи, я подав їх у земельний відділ і чекав на земельну комісію, за кілька днів до початку якої зайшов спитати: чи всі документи зібрав чи потрібно ще щось додати. Мені відповіли: «Ми тобі на виробництво не дамо, а дамо тільки на комерційне використання», а це в 5 разів більша плата за місяць. Спитав, чому так? Відповідь: у витягу, який ти приніс щодо цільового призначення написано «комерційне використання». Пішов у відділ, де мені це видали і запитав, як так сталося, що 5 років земля була під виробництво, а зараз - комерційне використання. Відповіли: можливо, закралась помилка, і видали мені новий витяг уже з цільовим призначенням земельної ділянки «під виробництво». Коли я приніс цей, другий витяг, очільник міста взяв до рук обидва витяги і сказав, що треба писати в прокуратуру заяву про підробку документу. Хоча за два витяги я заплатив по 51 грн, і обидва зареєстровані й виданні мені в відділі, я їх сам не намалював і не підробляв жодних документів.

Друга справа взагалі дуже цікава. Один житель міста Сум написав заяву до прокуратури області про те, що я порушую трудове законодавство і торгую з країною агресором на підприємстві, яке вже 4 роки не працює взагалі. Просто його назва співзвучна з виробництвом ТОВ "Швейні технології". Це слідчі органи не зупинило і вони провели обшук у приміщені й вилучили документи іншого підприємства, на що була написана скарга і, сподіваюся, документи повернуть. Дуже приємно, що багато людей мене підтримали і переживали за мене.

Тепер чому так сталося? На мою думку, це все наша така «прозора, демократична» політика. На превеликий жаль у міській раді залишилось зовсім мало депутатів, які ще можуть сказати правду на сесії очільнику міста та його оточенню. На мою думку, фракція партії Сила Людей тримається і стоїть монолітно проти свавілля влади і розкрадання нашого з вами майна та коштів. Є, звісно, депутати й з інших фракцій, але це не політика партій, а лише принциповість депутата. Але повторюсь, нас дуже і дуже мало. Прикро, що пасивність людей дозволяє місцевій владі таке робити, дуже надіюсь на пробудження громадянської свідомості.

Якщо правда на вашому боці, чи маєте намір як депутат міської ради шукати підтримки у колег? Наприклад, піднімати питання на сесії міської ради щодо умов, в яких доводиться працювати місцевому виробнику.

Депутати, які не бояться і так мене підтримують, звертатися на сесії про що і до кого? Всі пройшли через тиск, хто піддався і тепер голосує як треба, хто просто виторгував посади, якісь замовлення по бізнесу і т.д. А про умови виробництва тут взагалі нічого говорити, зараз закриють НГВУ і буріння - все, город мертвий. І про які можливі інвестиції говорити, якщо у всій Україні дають Фізичним особам підприємцям землю під виробництво, а в місті Охтирка це неможливо - тільки юридичним особам. Про які інвестиції в місті можливо говорити? Дуже прикро за рідне місто, але я буду боротись далі, і мені дуже потрібна ваша підтримка, дорогі громадяни міста! Не може бути, щоб людям було байдуже, в якому місті жити. Невже не хочеться жити в охайному, зеленому, без води в підвалах місті, працювати тут, мати нормальну зарплатню удома, а не їхати до Польщі на заробітки. Я вірю в наше місто і в нашу державу. Слава Україні!

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg