Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Освітянський "кастинг"
Освітянський "кастинг" Печать
Автор Газета "Город А"   
13.02.2012 г.

6  лютого відбувся конкурс на заміщення вакантної посади начальника відділу освіти Охтирської міської ради. Серед претендентів на крісло головного освітянина - директорка загальноосвітньої школи №8 Ольга Лучко, заступник директора з НВР ЗОШ №5 Ольга Протазова та колишній начальник відділу освіти Анатолій Тронь.

Коли до залу засідань міськради разом із конкурсантами зайшли представники ЗМІ, із вуст одно­го з членів конкурсної комісії - начальника юридичного відділу виконавчого комітету Охтирської міської ради Олексія Абрамо­вича - злетіло: "У нас лише три конкурсан­ти, а не шість". Журналістів люб'язно попросили залишити залу. Утім, чіткої аргу­ментації такого рішення репортери не по­чули.

Упродовж години конкурсанти мали відповісти на п'ять запитань, що стосува­лися знання чинного законодавства - Кон­ституції України, ЗУ "Про місцеве само­врядування в Україні", ЗУ "Про службу в органах місцевого самоврядування", ЗУ"Про засади запобігання та протидії ко­рупції" плюс фахове питання.Упродовж трьох днів конкурсна комісія має підбити підсумки, після чого передасть своє рішен­ня, що носить рекомендаційний характер, на погодження в.о.міського голови.

Подейкують,колишній головний освітя­нин Охтирки Анатолій Тронь, взявши білет, навіть жодного разу в нього не зазирнув. Він мовчки сидів і спостерігав за тим, як решта претендентів на посаду начальника міського відділу освіти давали відповіді на запропоновані запитання. Коли час, відведений на написання роботи,сплив, A.B. поклав на стіл конкурсної комісії чис­тий аркуш паперу. Можливо, це було своєрідною формою протесту проти дій чинної міської влади, яка, судячи з чуток, всіляко перешкоджала участі Анатолія Троня у згаданому конкурсі.

Кажуть, A.B. змусили проходити поглиб­лений медогляд, а за видану за його результатами довідку працівникам поліклініки перепало на горіхи. Більше то­го, минулої п'ятниці,коли пан Тронь прийшов до міськради подавати документи на участь у конкурсі,виявилося, що прийняти їх нікому (відтак частину документів він надіслав поштою. На момент проведення конкурсу вони ще не надійшли, однак у A.B. збереглася квитанція та перелік тих документів, що дозволило йому взяти учать у конкурсі).Натомість Ользі Протазовій, яка теж того дня подавала докумен­ти на участь у конкурсі, пощастило більше. Дивно, чи не так?

Ігор Івахненко

Тим часом...

У вівторок, 7 лютого,секретар міської ради Олександр Цілуйко представив педагогічному колективу ЗОШ №3нового директора. Ним стала Тетяна Ситник, що дотепер очолюва­ла міську школу №11.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg