Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Кожному покупцю наша "Славна" до смаку!
Кожному покупцю наша "Славна" до смаку! Печать
Автор Газета "Город А"   
11.07.2011 г.

Кореспондент газети "Город А", відгукнувшись на запрошення TOB "Классік", на власні очі побачив процес виробництва молочної продукції, яку покупці впізнають на полицях місцевих магазинів за зображенням симпатичного кота із склянкою молока у лапі, і переконався, що вона виготовляється лише з натуральних та якісних компонентів.

Нагороди підприємства TOB "Классік":

- лауреат конкурсу "100 кращих товарів Ук­раїни" (2007, 2008, 2009, 2010 роки), пере­можець конкурсу в номінації "Продовольчі то­вари";

- кращий благодійник КУ "Охтирський міський територіальний центр соціального об­слуговування населення", молокопереробне підприємство постійно співпрацює у вирішенні питань соціального захисту насе­лення та надає матеріальну підтримку і бла­годійну допомогу, 2011;

- за вагомий внесок в соціально-еко­номічне та політичне життя Охтирського райо­ну, суттєве скорочення безробіття та активну участь у благодійній діяльності TOB "Классік" нагороджено грамотою Голови Охтирської РДА;

- 2010 року за постійну і плідну співпрацю керівник молокопереробного підприємства отримав подяку міського голови;

- 2007, 2008, 2009 - за тісну співрацю з ор­ганами місцевого самоврядування TOB "Классік" отримувало подяки голови Охтирсь­кої районної ради.

Продукція TOB "Классік", що реалізовується під торговою маркою "Славна", корис­тується попитом не тільки у нашому місті, а й далеко за його межами. Девіз виробника "Кожному покупцю наша "Славна" до смаку" цілком себе виправдовує. Воно, власне, й не див­но. TOB "Классік" має великий досвід роботи. Більше того, підприємство не зупиняється на досягнутому - із року в рік вдосконалюється виробництво, розширюється асортимент продукції, що випускається. Забігаючи наперед, зазначимо, що вже з наступного року тут планують запустити цех по вироб­ництву морозива. Поки що це лише у планах. Віриться, вони обов'язково втіляться у життя...

- Наше виробництво постійно вдос­коналюється, щороку з'являються нові види продукції, - каже директор TOB "Классік" Ірина Босенко. - Нашому підприємству 11 років, за цей час, вважаю, ми значно виросли в плані нарощування виробничих потужнос­тей. Наразі, ми випускаємо широкий асортимент цільномолочної продукції. Це молоко, кефір, ряжанка, сметана та йогурти в асортименті. А нещодавно на полиці місцевих магазинів потра­пило масло "Охтирський смак. Екстра" (82,5%). Це - наша новинка. Будемо , сподіватися, вона сподобається охтирчанам.

Виробничі потужності молокопереробного підприємства знаходяться у селі Лутище Охтирського району. Саме І там виробляється молочна продукція. Має TOB "Классік" й власне фермерське господарство. Тут збирають молоко, котре згодом застосовують лише для виробництва цільномолоч­ної продукції. Відтак чутки про викори­стання у процесі виробництва сухого молока та інших хімічних домішок не відповідають дійсності.

У реалізацію молочна продукція TOB "Классік" надходить щодня. Термін її зберігання дуже короткий, що переконливо вказує на на­туральність компонентів, котрі входять до її складу. - Обсяги виробництва у нас формують­ся, виходячи із поточних замовлень. І взимку, і влітку наша продукція розходиться на ура, - до­дає Ірина Босенко.

Упродовж минулого року TOB "Классік" порадувало своїх покупців кількома новинками. Серед них, зокрема, сир "Російський" твердий, сулугуні копчений зі спеціями та без них, сир плавлений ковбасний "Особливий" та "Копчений" тощо. З квітня цього року почалося виробництво солодковершкових спредів з наповнювачем какао, згодом отри­мали сертифікат відповідності на солодковершкове масло "Охтирський смак. Екстра" (82,5%). До речі, сертифікати відповідності є на усі без винятку найменування продукції, що наразі ви­робляються TOB "Классік", наш кореспондент їх особисто бачив. Наявність такого сертифікату, до речі, передбачає величезну кількість пе­ревірок упродовж всього терміну дії документа. Також двічі на рік проводиться технагляд по кожному виду продукції, тобто перевірка ви­робництва на відповідність санітарним нор­мам. Наявність сертифікатів відповідності і ек­спертних висновків є підтвердженням якості продукції.

TOB "Классік" має два структурних підрозділи. Окрім виробничих потужностей ("маслоцеху" та фермерського господарства) у Лутищі є ще й автогосподарство, що по вул. Залізничній в Охтирці. Там відбувається прий­ом молочної сировини. До речі, молоко там здають не лише господарства Охтирщини, а й сільгоспвиробники із сусідніх районів (Тростянецького, Лебединського, Великописарівського). Акредитована лабораторія відбирає проби молочної сировини, досліджує її за багатьма показниками, після чого молоко охолоджується, заливається у великі ємкості і транспортується до Лутища.

- У переважній більшості молочну сировину привозять господарства нашого району. Серед них: ПСП "Комишанське", ПСП "Надія", ПСП "Павлівське", TOB "Перше травня". Останнє, до речі, здає по 2 тонни молока, щоправда, через день. Відтак наразі закуповуємо 22-24 тонни молочної сировини щодня. Інколи ця цифра ся­гає позначки ЗО тонн. Натомість взимку змен­шується до 12-15.

- Якою ж є закупівельна ціна на молоко? - цікавлюся у своєї співрозмовниці.

- У підприємств молочну продукцію закупо­вуємо по 3-3,2 грн. за літр, у населення - по 1,7-2 грн. за літр. Ви ж розумієте, населення здає молоко другого гатунку, там враховується багато показників. У сільгоспвиробників молоко першого гатунку, тому й ціна вища, - гово­рить Ірина Миколаївна. - Я вам більше скажу, інколи люди навіть хитрують. Попри те, що ба­зисна жирність становить 3,4%, інколи здають молоко з 2,7%. Це стосується мешканців нашо­го району. Втім, сільгоспвиробники тієї ж, на­приклад, Тростянеччини привозять молоко із вмістом жирів 3,6-3,7%. Бувають випадки, коли люди знімають частину вершків, розбавляють водою, додають до молока соду, якщо те трохи підкисло. Такі факти дійсно мають місце, але ми проводимо роз'яснювальну роботу серед населення. Хоча й не завжди досягаємо поро­зуміння. І що не менш важливо, із 1 липня закупівельна ціна на молоко (як від населення, так і від сільгоспвиробників) почне зростати.

У кожному селі нашого району, за словами директора ТОВ "Классік" Ірини Босенко, облаштовані проміжні приймальні пункти молока. Відтак машина не зупиняється під кожним дво­ром, як це було донедавна. Та й людям така практика лише на користь.

- Продукція нашого підприємства реалізо­вується не тільки в Охтирці. її добре знають та цінують в обласному центрі, Полтаві, Харкові. Маємо на меті також розвиватись у міжнарод­ному напрямку. Так, наприклад, вже розробле­но проект договору щодо впровадження на на­шому підприємстві системи якості НАБР, завдя­ки чому наша продукція відповідатиме не лише вітчизняним, а й міжнародним стандартам, - каже Ірина Босенко.

Продукцію торгової марки "Славна" вжива­ють у наших дитсадках, закладах охорони здо­ров'я. За словами Ірини Босенко, замовлення надходять щодня. А це багато про що говорить.

Загалом на підприємстві трудиться 147 чо­ловік (це мешканці Лутища, Українки, Куземина, Хухри, Журавного, Рибальського, Охтирки). Усі вони вчасно отримують заробітну плату, аванси. - Збільшення кількості робочих місць дозволило нам реконструювати наш маслоцех. Згодом побудували цех по виробництву сиру, - продовжує І. Босенко.

- Уся наша продукція виробляється лише з натуральної сировини, щоб там не говорили. У процесі виробництва ми не використовуємо сухого молока, як дехто вважає. Са­ме тому термін придатності нашої продукції дуже обмежений. Якби ми застосовували сухе молоко, інші хімічні добавки, наша про­дукція могла б зберігатися місяця­ми, - каже Валентина Матвеева, заступник директора з вироб­ництва. - Із року в рік ми не лише вдосконалюємо виробництво, а й посилюємо контроль за якістю своєї продукції на усіх етапах ви­робництва. Нещодавно придбали нову ластерустановку, котра до­датково вбиває організми, що містяться в сирому молоці. А ще купили котел для плавлення сиру. Ціни на нашу продукцію стабільні, упродовж року залишаються май­же на одному рівні. Відпускна ціна на молочну продукцію для працівників підприємства дещо нижча від роздрібної. За це окреме спасибі нашому керівництву.

Місцеве молокопере­робне підприємство, окрім нарощування власних виробничих потужностей та свого подальшого розвитку, бе­ре активну участь у розвитку соціальної інфраструктири села. У середньому впродовж року TOB "Классік" виділяє на потреби Лути­ща близько 50-60 тисяч гривень. Навіть за нинішніми мірками це досить велика сума, хоча дехто мо­же мені заперечити, мовляв, прибутки там набагато більше. Можливо, прибутки великі, але згадайте про майже півтори сотні працівників, яким треба виплатити зарплатню, численні податки та збори... Втім, наразі не про це мова...

Повернімося до соціальної інфраструктури. Молокопе­реробне підприємство безо­платно забезпечує своєю продукцією (маслом та моло­ком) вихованців Лутищанського навчально-виховного комплексу. Впродовж 2010/2011 навчального ро­ку воно надало продукції на майже 5 тисяч гривень. А ще TOB "Классік" організувало підвіз дітей з села Українка до місцевої школи. Відтепер малечі не треба долати п'ятикілометрову відстань, аби дістатися навчального закладу, у тому числі й взим­ку.

Більше того, підприємство бере активну участь в ор­ганізації дозвілля сільських мешканців. Про це, зокрема, свідчить відродження дещо забутих традицій святкуван­ня Масляної. Цьогоріч, за ініціативи та фінансової підтримки TOB "Классік", це свято було ор­ганізоване та проведене на досить високо­му рівні. А ще підприємство виділило 10 ти­сяч гривень на реконструкцію пам'ятника загиблим у роки Великої Вітчизняної війни. Щороку TOB "Классік" вітає ветеранів. До домівок живих свідків великої перемоги представники підприємства приходять не з порожніми руками. Вручення продуктових наборів з нагоди свят - не разова акція, а добра традиція.

- Цьогоріч наше підприємство відремонту­вало міст через Ворсклу (відтепер мешканці села можуть без проблем виганяти свою ху­добу на пасовище), місцеву котельню, - ка­же Ірина Босенко. - Крім того, допомогали ліквідовувати наслідки страшного урагану, що мав місце навесні. Торік ми віднайшли 5 тисяч гривень на виготовлення проекту по­стачання електроенергії для підключення водопроводу не лише мешканцям Лутища, а й для потреб членів садового товариства "Факел". І це далеко не повний перелік...

Наостанок директор TOB "Классік" Ірина Босенко додала, що керівництво підприємства вис­ловлює щиру вдячність всім його працівни­кам за плідну працю, яка щодня виводить підприємство на новий вищий рівень.

- Ми стараємося розвиватись, піклуємось про покупця, асортимент продукції постійно розширюється. Ми запрошуємо до співпраці висококваліфіковані кадри (сиро­варів, маслоробів, технологів). Повірте, що для виробництва продукції наші працівники докладають дуже багато зусиль і старань, хочеться, щоб споживачі відчували це, сма­куючи нашу продукцію.

Досьє

Ірина Босенко, директор TOB "Классік" (з січня 2010-го).

Народилася 8 листопада 1971 року в селищі Івня, Бєл­городська область, РФ.

1977-го разом з родиною переїхала до смт. Бабаї Харківської області.

1993 року закінчила Харківський аграрний інститут ім. Докучаева (спеціальність - економіст з бухгалтерського обліку та фінансів).

2010-го за спеціальністю менеджер зовнішньоеко­номічної діяльності закінчила Бердянський університет менеджменту і бізнесу.

Заміжня, виховує доньку Катю (16 років).

У вільний від роботи час любить займатися домашніми справами.

Ігор Івахненко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg