Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Анонс громадських слухань
Анонс громадських слухань Печать
Автор Анастасія Вдовічен   
31.05.2011 г.

У сучасній Україні бездоглядні діти стали значною соціальною проблемою. Робота з дітьми трудових мігрантів уже вимагає перегляду усталених у ній стосунків, стереотипів і потребує пошуку інших шляхів, підходів. На виконання наказу МОН України №865 від 28.12.2006 «Про проведення соціально педагогічної психологічної роботи з дітьми трудових мігрантів, а також Плану оперативних дій по трудовій міграції щодо регулювання міграційних процесів України на 2011-2012 роки, проекту Стратегії розвитку державної політики України в сфері трудової міграції на 2011-2015роки та Стратегії з розвитку національної політики щодо інтеграції мігрантів в Україні та реінтеграції українських мігрантів на 2011-2015 роки.

8 червня 2011року об 11годині в Охтирському центрі соціальної адаптації для дітей, чиї батьки є трудовими мігрантами, у приміщенні Євроклубу «Євро Stella» Охтирської гімназії Сумської області за адресою: м. Охтирка, вул. Фрунзе,4. відбудуться громадські слухання щодо ролі громади в захисті прав дітей, практики шляхів розуміння концепції «діти трудових мігрантів» і потенціалу цієї незахищеної категорії дітей, а також концепції «громади як спільноти».

Учасники громадських слухань розглянуть питання психолого-педагогічної спрямованості становлення особистості, соціалізації дітей трудових мігрантів, неформальної освіти в формуванні особистості (дитини, підлітка), цілісно системи універсальних ключових компетентностей, котрі формує загальноосвітня школа, правової спрямованості роботи щодо гарантії прав дитини, державної політики в сфері охорони дитинства в Україні, проблеми жорстокого поводження з дітьми, запобігання торгівлі людьми та експлуатації дітей, теоретико-методичні основи протидії дитячій праці в Україні, просвітницької роботи щодо профілактики наркоманії, проституції, тютюнопаління та інших шкідливих звичок.

Громадські слухання будуть відбуватися в рамках Проекту створення центру сприяння соціальної адаптації дітей трудових мігрантів Програми «Перший крок до успіху», оголошеної Українським Жіночим Фондом, Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї», благодійними фондами «Приятелі дітей-України» і «Приятелі дітей – США», керівником якого є учениця 10-А класу Охтирської гімназії Анастасія Вдовічен.

{jcomments off}

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg