Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Міліціонери затримали грабіжника ювелірного магазину
Міліціонери затримали грабіжника ювелірного магазину Печать
Автор Газета "Город А"   
24.11.2010 г.

В Охтирці 26-річний чоловік серед білого дня пограбував ювелірну крамницю. Грабіжник викрав золоті вироби на су­му 65 тис. 400 грн. Та вже через кілька днів був затриманий правоохоронцями з З грн. в кишені.

"Для розшуку грабіжника було мобілізовано весь особовий склад міськвідділу, проведено подвірний обхід, відпрацьовано продавців та скупників золотих виробів, але це не дало ніякого результату, - розповідає начальник карного розшуку Охтирсько­го MB, майор міліції Руслан Кладько.

Пізніше була отримана оперативна Інформація, при перевірці якої стала відома особа підозрюваного. В результаті чоловік був затриманий у м. Хар­кові. Під час обшуку у нього вдома правоохоронці вилучили чоти­ри золотих ланцюжки. Решту награбованого він встиг здати до ломбарду, Загалом злодій забрав із крамниці 31 золотий виріб, загальною вагою 140 гр".

Віктор, а саме так звуть підозрюваного, вже довгий час про­живає в м. Харкові зі співмешканкою та її маленькою донечкою, а в Охтирці живе його матуся. В родині скрутне матеріальне ста­новище, тому чоловік не вигадав нічого кращого, ніж скоїти крадіжку золота з магазину, І вирішив зробити це саме в Ох­тирці.

Того дня Віктор приїхав до міста, непримітно зодягнувся, на го­лову надягнув бейсболку з довгим козирком, в аптеці купив ме­дичну пов'язку та наклеїв її на ліву щоку, щоб максимально при­ховати своє обличчя. Із собою чоловік прихопив газовий балон­чик "Шок". Приготувавшись таким чином до злочину, він пішов до магазину, почав роздивлятись товар. Та в магазині були по­купці, їх присутність заважала Віктору втілити свої злочинні заду­ми, тому він вийшов з крамниці І вирішив перечекати. Через де­який час чоловік повернувся до магазину, але тут знову були сто­ронні люди. Він тягнув час як міг, роздивлявся товар, цікавився цінами, але залишитися на одинці з продавчинями не виходило. Тоді злодій вирішив піти до іншого магазину, який знаходився по­руч. Дочекавшись на вулиці доки всі покупці вийдуть, чоловік зайшов до крамниці. "Доброго дня. Покажіть будь-ласка ось цей ланцюжок, зараз приїде мов дівчина і ми разом оберемо пода­рунок" - попрохав Віктор. Продавщиця відчинила вітрину з золо­тими виробами. Саме в цей момент грабіжник швидко дістав га­зовий балончик та бризнув їй в обличчя. Жінка скрикнула і зату­лила обличчя руками, а Віктор вихватив з вітрини всі золоті лан­цюжки, що там були, та вибіг на вулицю.

Коли продавчиня натиснула тривожну кнопку, було вже пізно. Грабіжник сів до таксі, яке заздалегідь викликав, І поїхав. Проїхавши декілька кварталів, чоловік пересів до Іншого таксі, на якому і доїхав до Харкова. З таксистом він розрахувався трьо­ма золотими ланцюжками, а бейсболку, куртку та медичну пов'язку спалив. Потім, протягом кількох днів, Віктор здавав до ломбарду золоті вироби. На отримані гроші він погасив борги по оренді житла, кредитній картці, собі купив пальто та деякі речі для дитини.

"Я так жалкую про скоєне. Але у мене були борги, потрібно бу­ло утримувати сім'ю, а роботи немає. Зараз так важко знайти роботу", - розкаюється сьогодні Віктор.

Як з'ясувалося, чоловік вже мав проблеми із законом, був су­димий за вчинення грабежу та шахрайство. Останній раз він звільнився з місць позбавлення волі у 2007 році. Та цього разу Віктор надовго залишиться на тюремних нарах, адже ч. З ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж у значних розмірах), за якою правоохоронці порушили кримінальну справу, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Ірина Товма, СЗГ Охтирського MB УМВС України у Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg