Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Шахраї «жнивують»
Шахраї «жнивують» Печать
Автор Газета "Лидер"   
25.05.2010 г.

Надмірна довіра обертається бідою - люди залишаються без своїх кровних

13 травня в с. Кудряве 83-річна бабуся стала жертвою шахрая. До старенької завітав чоловік, назвавшись працівником «совбеза». «Будуть міняти старі купюри на нові. Щоб не пропали заощадження, потрібно переписати номери купюр і пізніше вам обміняють гроші», -повідомив візитер.

Бабуся запросила чоловіка до будинку. Щоб запевнити її у правдивості своїх намірів, він показав список інвалідів війни, написаний власноруч. Побачивши знайомі прізвища односельчан, бабуся принесла гроші та віддала їх шахраю до рук. Чоловік порахував і почав переписувати купюри, а бабусю попрохав принести паспорт. Доки старенька ходила до іншої кімнати, не стало ні чоловіка, ні грошей. Бабусиному розпачу не було меж, адже вона віддала шахраю 19 тис. 700 грн.

Прикмети підозрюваного: на вигляд 40 років, зріст близько 170 см, круглолиций, волосся чорне середньої довжини, повної статури. Був одягнутий у чорні штани, чорні туфлі, білу сорочку.

■ Ірина ТОВМА, помічник начальника Охтирського МВ ГУМВС України в Сумській області

Як убезпечити себе!!!

Керівництво Охтирського МВ ГУМВС вкотре звертає увагу громадян на особисту безпеку та закликає бути пильними у спілкуванні з незнайомцями!

Дотримуючись хоча б кількох порад, ви убезпечите себе від шахраїв та інших протиправних посягань:

- Не впускайте незнайомих осіб до своїх квартир та будинків.

- Будьте пильними в розмовах з незнайомими візитерами.

- Перевіряйте документи у людей, які до Вас звергаються.

- Грошової реформи в Україні не проводять, також не проводиться обміну старих грошей (купюр) на нові, грошовою одиницею залишається гривня.

- Частіше відвідуйте своїх стареньких батьків та розповідайте їм про випадки шахрайства та як цьому запобігти. Адже сьогодні люди похилого віку найнезахищеніша верства населення. Саме на них розраховують шахраї.

- Якщо ви побачили злочинців, але не маєте змоги їх затримати, намагайтеся запам'ятати їхні прикмети та одяг, а також засіб пересування (марка, колір, номерний знак). Ця інформація суттєво допоможе працівникам міліції в розкритті злочину та розшуку злочинців.

Якщо Ви стали свідком будь-яких неправомірних чи підозрілих дій, відразу ж телефонуйте до міліції 102 та 2-33-44 чи з мобільного телефону 102, дзвінок безкоштовний.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg