Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Засторога щодо вогнепальної зброї
Засторога щодо вогнепальної зброї Печать
Автор Газета "Лидер"   
12.04.2010 г.

Шановні жителі м. Охтирки та Охтирського р-ну! Нагадуємо, що вогнепальна зброя, яка належить окремим особам, має зберігатися в місцях постійного проживання власників у міцних з надійними замками, металевих ящиках, спеціально виготовлених для зберігання зброї в розібраному, розрядженому стані зі спущеними курками, окремо від боєприпасів. До зброї не повинні мати доступу сторонні особи і, особливо, діти.

Під час перенесення або перевезення, зброя має бути зачохленою, у розрядженому, розібраному стані (якщо це можливо). Під час перенесення або перевезення вогнепальної зброї, власник зобов'язаний мати при собі дозвіл ОВС на право її зберігання і носіння.

Власник зброї у разі зміни місця проживання, має звернутися до ОВС із проханням зняти її з обліку, вказавши при цьому нову адресу.

У разі смерті власника, вогнепальну зброю протягом 10-денного терміну потрібно здати в органи міліції на тимчасове зберігання до вирішення питання щодо спадкування. У разі втрати або крадіжки зброї, власник зобов'язаний негайно повідомити про це органи ВС.

Перереєстрацію зброї необхідно проходити своєчасно. При цьому необхідно пред'явити зброю на огляд і необхідні документи (дозвіл на зберігання, медичний висновок лікувального закладу, квитанції про оплату послуг).

За порушення правил придбання, продажу, зберігання, реєстрації, несвоєчасної перереєстрації, втрату зброї з вини власника, передбачена адміністративна відповідальність, за порушення громадського порядку, зловживання спиртними напоями, дебошу в сім'ї - зброю буде вилучено.

Керівництво Охтирського МВ ГУМВС України в Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg