Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Пенсіонерку надурили на гроші
Пенсіонерку надурили на гроші Печать
Автор Редактор   
06.04.2010 г.

Міліцейські зведення рясніють повідомленнями про злочини, вчиненні стосовно людей похилого віку. Нещодавно була розміщена інформація про двох шахрайок, які заволоділи коштами пенсіонерів під приводом обміну старих грошей на нові, і знову зловмисниці діють за вже знайомою схемою.

23 березня до міліції зателефонував мешканець с. Гнилиця Охтирського р-ну та повідомив, що до його хрещеної приходила незнайома жінка і видурила 400 гри. На місце злочину виїхала слідчо-оперативна група.

Як виявилося, 87-річна жінка мешкає сама, господарює на одну пенсію, якої ледь на ліки та на хліб вистачає. Того дня до неї завітала незнайомка, ймовірно, циганка. Пенсіонерка запросила гостю до хати, а та - балакуча - легко завела розмову з самотньою бабусею. Розповіла про те, що в державі змінилася влада і будуть міняти гроші. Запропонувала допомогу. Бабуся безпечно погодилась та й пішла до кімнати по гроші. Принесла 400 грн. і віддала жінці, почувши обіцянку, що натомість їй привезуть долари. Через годину бабуся пішла до хрещеного сина і поділилася новиною. Чоловік відразу зрозумів, що легковірну пенсіонерку обдурили і зателефонував до міліції.

На даний момент порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 190 Кримінального кодексу України - заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довіри (шахрайство).

Жінку, підозрювану у злочині, розшукують співробітники Охтирського MB ГУМВС України в Сумській області. її прикмети - циганська зовнішність, вік 25-30 років, на зріст близько 160 см, повної статури, обличчя смугле, одягнена в коричневу куртку, коричневий берет, чорне взуття, брюки - бріджи чорного кольору. В с. Гнилиця цього ж дня близько 14.00 години її бачили з іншою жінкою циганської зовнішності 25-30 років, зростом близько 165 см, худорлявою, одягненою в куртку-пуховик світло-коричневого кольору. Вказані особи пересувалися на легковому автомобілі марки ВАЗ 2106 або ВАЗ 2103 світлого кольору.

Ірина ТОВМА, помічник начальника Охтирського МВ

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg