Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Щиросердна пенсіонерка стала жертвою волоцюги
Щиросердна пенсіонерка стала жертвою волоцюги Печать
Автор Газета "Лидер"   
22.03.2010 г.

Чоловік без постійного місця проживання вкрав у 70-річної жінки гроші, а згодом ще й харчів розжився.

До міліціонерів звернулася 70-річна мешканка м. Охтирки із заявою про викрадення з її будинку 1070 гривень. Для пенсіонерки це достатньо значні кошти, тому розпач і обурення жінки зрозумілі: «Це міг зробити Іван! Того дня він був у мене, просив щось попоїсти!»

Як виявилося, згаданий чоловік постійної роботи не мав, заробляв тимчасовими підробітками. Не мав і постійного місця проживання. Натомість на його рахунку малася не знята та не погашена судимість. Отже, не ставши на шлях виправлення, він знову взявся за старе.

На даний час стосовно крадія порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 185 ч. 2 Кримінального кодексу України - таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, яка передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років.

В ході досудового слідства встановлено, що того дня чоловік вирішив допомогти Марії Петрівні по господарству (мав намір заробити на харчі). Колись він вже рубав їй дрова і пам'ятав, як літня жінка не поскупилася, щедро віддячила за роботу.

Постукав у двері. Не почувши відповіді, пройшов на подвір'я - нікого немає. Зайшов до хати: «Так їсти хочеться. А ну що тут є в холодильнику... ». Взяв два яйця та вже хотів йти геть, як на очі потрапив конверт, що білів з кишені хазяйчиної куртки. Чоловік взяв конверта й побачив гроші. Через якусь мить вони опинилися вже в його власній кишені. Зібрався виходити та раптом почув голос господині: «Ти що тут робиш?»

Щиросердна пенсіонерка дала Іванові картоплі, моркви, цибулі, макаронів та відіслала геть. А згодом виявила пропажу.

Чоловік не встиг витратити всі гроші, наступного дня його затримали співробітники міліції.

Слід зазначити, що літні люди досить часто потерпають від своєї довірливості. Відкриті до спілкування, вони стають жертвами зловмисників, що діють на свій розсуд, відповідаючи на добро - злом.

■ Ірина ТОВМА, помічник начальника Охтирського МВ ГУМВС України в Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg