Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Найкращі учні Сумщини
Найкращі учні Сумщини Печать
Автор Газета "Лидер"   
22.02.2010 г.

Керівник області Микола ЛАВРИК вручив стипендії голови облдержадміністрації обдарованим учням - переможцям олімпіад, турнірів, конкурсів і спортивних змагань. Серед них двоє охтирчанок

9 лютого 2010 року в місті Суми відбулося нагородження обдарованої молоді за особливі навчальні досягнення губернаторською стипендією. Таку стипендію надано 45 найкращим учням Сумщини, які виявили особливі успіхи в навчанні, творчі здібності та показали відмінну спортивну підготовку. Протягом року вони отримуватимуть стипендію голови обласної державної адміністрації у розмірі 500 гривень щомісяця. Серед цих дітей - переможці учнівських олімпіад із загальноосвітніх дисциплін та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт членів Малої академії наук, переможці професійних, мистецьких і спортивних конкурсів.

Стипендіати представляють різні міста і райони Сумщини: як міські, так і сільські території. Особливо приємно те, що від нашого міста такою премією нагороджені дві школярки: Власкова Валерія, учениця 10А класу гімназії та Лисак Наталія, учениця 9А класу школи №З. Щоб дізнатися про їхні враження від урочистої події, ми вирішили поспілкуватися з самими переможницями.

НАТАША: «Більш за все мені подобаються природничі науки, саме тому з 8-го класу я беру участь в олімпіадах з біології, хімії та фізики і вже маю здобутки - 11 та ПІ місця на обласних етапах. 12 лютого я їду на обласну олімпіаду з біології. Також посіла II місце на міському конкурсі знавців зарубіжної літератури, присвяченому 220-річчю і дня народження Миколи Гоголя. Два роки поспіль займаю II призове місце в міському конкурсі юних літераторів, а також III в конкурсі творів епістолярного жанру «Гідні умови праці як умови достойного життя». Дуже хотілося би подякувати начальнику відділу освіти Троню A.B., методистам Душковій Н.В., Міняйловій Н.М. за допомогу. Дякую викладачам школи №3: Чельмак Л.А., Тронь Н.І. та Гологусу А.І. Дякую, бо перед кожною олімпіадою вони мене щоденно готували. їхнє терпіння гідне винагороди!»

ВАЛЕРІЯ: «А я маю потяг до філологічних наук. Мови мене приваблюють. Також з 8-го класу беру активну участь в усіх олімпіадах, що стосуються англійської та української мов. Три роки поспіль отримую перемогу в міських етапах, у 8 та 9 класах була переможницею обласних етапів олімпіад з української мови. І ось скоро знову поїду на цьогорічну обласну олімпіаду... Що стосується англійської, то тут три роки поспіль я займаю І місце на міському етапі, а на обласному вхожу в першу десятку. З 3-го класу беру участь в конкурсі з української мови ім. П.Яцика. Нещодавно моє прізвище внесено до книги «Обдарована молодь України», де кожному учаснику відводять по декілька сторінок. Окрім моїх перемог в олімпіадах, там вказані призові місця з музикальних конкурсів (Валерія закінчила музичну школу по класу фортепіано - прим.автора), перемоги на художніх та літературознавчих конкурсах. Навесні ми маємо поїхати до Миколаєва захищати честь гімназії на літературному конкурсі, присвяченому Олегу Ольжичу. Через ці олімпіади часто пропускаю школу, але завжди намагаюсь наздоганяти, вчителі все розуміють і ставляться лояльно... Особливу подяку хочеться висловити батькам, друзям та вчителям за підтримку і допомогу».

Від поїздки і нагородження ді вчата залишилися в захваті. «Все було так святково, урочисто і красиво! Така організація! - наперебій розповідали Лера і Наташа. - Нас привітав губернатор Лаврик М.І., Любов Пшенична, начальник обласного управління освіти, погодилася сфотографуватися тільки з нами, з охтирськими переможцями! Навколо було стільки фотоапаратів, що ми навіть не знали, куди дивитися... Нас нагородив сам губернатор, вручив по квіточці, дипломи і конверт з першою стипендією. Серед переможців ми мали змогу побачити знайомі обличчя, з ким зустрічаємося на обласних олімпіадах. А коли робили спільне фото, ми виявилися найменшими на зріст, тому Микола Іванович запропонував нам сісти поруч із ним до столу! Так, нам все дуже сподобалося, справді. Приємно було відчувати себе неначе vip-персонами!»

Наостанок Наташа Лисак згадала цікавий і красивий афоризм, який можна визначити як життєве кредо дівчат: «Рух за дією може замінити будь-які лікувальні засоби, але всі лікарняні засоби світу не можуть замінити дію руху»... Не зупинятися на досягнутому, завжди прямувати тільки вперед. Здобувати свої перемоги. Навіть у маленьких конкурсах можна отримати велику перемогу! Рух - є життя, тому навіщо зупинятися?

Юлія РЯБУХІНА

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg