Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow АВАРІЯ НАФТОПРОВОДУ НГВУ "ОХТИРКАНАФТОГАЗ"
АВАРІЯ НАФТОПРОВОДУ НГВУ "ОХТИРКАНАФТОГАЗ" Печать
Автор Газета "Город А"   
15.01.2010 г.

11 січня в ході проведення планової рейдової інспекційної перевірки дотримання природоохоронного законодавства на територіях природно-заповідного фонду представниками Державної екологічної інспекції в Сумській області було виявлено факт забруднення земель нафтопродуктами в результаті пориву нафтопроводу НГВУ "Охтирканафтогаз" на території Кардашівської сільської ради Охтирського району.

При обстеженні території встановлено, що внаслідок аварії на нафтопроводі Бугри-Рибальці виникло чотири місця витіку нафти на поверхню загальною площею близько 2 га протяжністю 1 км.

Керівництвом НГВУ "Охтирканафтогаз" про наявність факту аварійної ситуації Інспекцію повідомлено не було, що є грубим порушенням природоохоронного законодавства. На момент перевірки на орендованих НГВУ "Охтирканафтогаз" землях встановлено наявність трьох котлованів, куди складуються нафтошлами (нафта з землею).

На даний час Інспекцією вживаються контролюючі заходи щодо дій НГВУ по локалізації аварії, відбираються проби грунтів та проводиться розрахунок збитків, завданих навколишньому природному середовищу.

Тимошик Тетяна, спеціаліст зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Державної екологічної інспекції в Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg