Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow ПРИЧИНА ПОЖЕЖІ - НЕДБАЛІСТЬ
ПРИЧИНА ПОЖЕЖІ - НЕДБАЛІСТЬ Печать
Автор Газета "Город А"   
25.12.2009 г.

За одну добу пожежні підрозділи до чотирьох разів виїжджають на виклики в різні місця Охтирки та району. Важкі погодні умови, незадовільний стан доріг ускладнюють своєчасне надходження допомоги, тим більш у віддалені села, де повинні функціонувати свої місцеві пожежні охорони, які, на жаль, майже ніде не працюють.

4 грудня 2009 року на пункт зв'язку 14-ої самостійної державної пожежної частини (СДПЧ-14) від слідчого слідчого відділення Охтирського МВ УМВС України в Сумській області Сліпця О.Д. надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку села Куземин. У цьому домі поодиноко проживав 56-річний гр. Т., який був паралізований. Права частина його тіла зовсім не діяла. Чоловік не зловживав алкогольними напоями, але постійно палив цигарки. 4 грудня близько 14 год З0 хв. провідувати родича прийшли брат зі своєю дружиною. Вони і виявили труп гр. Т. Чоловік спав у ліжку і, вірогідно, від незагашеного недопалка почали тліти матрац та білизна. Від отруєння продуктами згоряння громадянин Т. загинув.

Даний випадок лише один з прикладів, коли звичайна недбалість призводе до тяжких наслідків. Зараз особливо актуальним стає питання профілактики виникнення пожеж від подібних недбалостей, а також запобігання порушень правил експлуатації пічного опалення та електромереж.

16 грудня 2009 року о 23 год 47 хв. до чергоізой частини надійшло повідомлення про пожежу в с. Куземин. Загорівся житловий будинок, причиною стало неправильне влаштування димоходу. На пожежу виїхало 1 відділення СДПЧ-14. Також була залучена місцева пожежна охорона (МПО) з сусіднього села Грунь під керівництвом Криворучка Григорія Івановича. Першим прибуло МПК с. Грунь. Це село розташоване на відстані близько 10 км від Куземина. На час прибуття пожмашини горів дах будинку на всій площі. Криворучко Г.І. організував гасіння пожежі та знеструмлення електропостачання від будівлі.

Поки рятівники з Охтирки знаходилися в дорозі, працівниками МПО був поданий і ствол Б. В 00 год 35 хв., ще до прибуття СДПЧ-14, пожежа була локалізована. Однак вогонь остаточно не був приборканий. Коли закінчувалася вода в цистерні грунчан, прибули пожежні з міста і, проклавши рукавну лінію, подали ще один ствол. Спільними зусиллями пожежу було ліквідовано. Завдяки вчасним діям працівників МПО с. Грунь був врятований житловий будинок і значно зменшені втрати від пожежі. Слід зазначити, що у цей проміжок часу були вкрай несприятливі погодні умови - 20 градусів морозу, вітер, сніг. Працюючи пліч-о-пліч, працівники МНС і МПО з вогнем впоралися, однак проблему куземенців, які потерпають через відсутність своєї машини, вони вирішити не можуть. Хоча спеціальна пожежна автоцистерна в селі є.

Населення Куземина було вкрай обурене тим, що й досі не відновлено цілодобове чергування МПО, тому доводиться розраховувати на допомогу з сусіднього с.Грунь та з Охтирки. Селяни були готові навіть самі "в складчину" утримувати пожежний підрозділ, однак місцевій владі на проблеми пожежегасіння начхати.

А. Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg