Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow ОХТИРКА - КОЛИСКА ГУМОРУ
ОХТИРКА - КОЛИСКА ГУМОРУ Печать
Автор Газета "Город А"   
10.12.2009 г.

5 грудня гостинна Охтирська земля приймала обласний фестиваль сатири і гумору "Вишневі усмішки", котрий цьогоріч був присвячений 120-ій річниці від Дня народження нашого славетного земляка Остапа Вишні. На батьківщину великого сміхотворця з'їхалися колективи художньої самодіяльності з різних районів нашої та сусідніх областей, аби, як то кажуть, і себе показати, й на інших подивитися.

Перед початком конкурсної програми фестивалю у фойє районного Будинку культури було розгорнуто тематичну виставку "Чарівник сміху", а поряд з нею вирував театралізований ярмарок, який не випадково називався "Що хата має, тим і пригощає". Розмаїття національних страв і традиційних для нашого народу напоїв користувалося великою популярністю серед учасників та гостей фестивалю, які охоче ласували усім цим перед початком головного дійства.

Згодом розпочалося урочисте відкриття обласного фестивалю сатири і гумору "Вишневі усмішки". З вітальними словами до учасників зі сцени РБК звернулися заступник голови районної державної адміністрацій Ольга Гмиря та голова журі конкурсу, заслужений діяч мистецтв України Микола Юдін. Також у ході офіційної частини було підбито підсумки започаткованого цьогоріч районного конкурсу літераторів-гумористів, переможцями якого стали Юрій Колєснік (Охтирський РБК), Світлана Борисенко (Мала Павлівна) та Тетяна Сокіл із Груні.

Конкурсна програма фестивалю тривала більше 2 годин. Кожен з учасників представив на розсуд глядачів та жюрі по кілька гумористичних номерів, однак на особливу увагу заслуговують номери у віконанні дуету "Язикаті хвеськи" з  Полтавської області та народного фольклорного театру "Колос" Путивльского РБК. Про це, між іншим, свідчили не тільки гучні оплески глядацької зали, а й високі оцінки членів жюрі.

Підведення підсумків та нагородження переможців обласного фестивалю сатири та гумору "Вишневі посмішки" відбувалося під час гала-концерту. До речі, серед переможців цьогорічного фестивалю чимало самодіяльних артистів саме з нашого району, а це означає, що на батьківщині славетного Остапа Вишні і досі вміють не тільки гарно сміятися, а й викликати такий сміх у інших.

І.Івахненко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg