Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Вода поглинула за добу життя трьох охтирчан
Вода поглинула за добу життя трьох охтирчан Печать
Автор Газета "Город А"   
20.08.2009 г.

У теплі сонячні дні люди тягнуться до води. Багаторічні спостереження показують, що тонуть переважно ті, хто вміє плавати. Літо закінчується. Але, на жаль, воно залишає не тільки добрі згадки.

У цьому році в Охіирському районі на водних об'єктах були зафіксоєані випадки утоплення. Одного разу на пункт зв'язку СДПЧ-14 надійшло одразу три повідомлення про випадки утоплення в Охтирському районі.

Трапилися ці пригоди в трьох різних місцях. Ніби-то й водойми різні й люди різних вікових категорій: юнак, дорослий чоловік і людина похилого віку - але всіх спіткала одна біда. Що призвело до утоплення 20-річного, 34-річного та 56-річного чоловіків, достеменно зараз не встановити, але наразі можна впевнено казати: якби були дотримані вимоги безпеки на воді - лихо не трапилось би.

Перший зі гаданих випадків утоплення стався 19 червня э 16 год. 40 хв. в с. Грунь на річці Ташань. Потонулий громадянин П. 1975 року народження проживав у цьому ж селі.

Другий випадок зафіксований також 19 червня близько 18 години в селі Климєнтове на річці Ворскла. Потонули гр. Д. 1953 року народження мешканець м. Охтирка.

Остайній трагічний випадок стався вже вранці 20 липня близько 4 год. З0 хв. поблизу с. Чернєччина на місцевому ставку. Потонулому чернечанину громадянину П. виповнилося лише 20 років.

Чи можна було б запобігти цим трагедіям? Яким чином? Як не допустити в подальшому, щоб вода - колиска життя, ставала причиною безглуздої гибелі людей?

Охтирчани, будьте обережні на водних об'єктах! Прийміть до уваги наступні поради, відпочиваючи на річці чи ставку.

- Плавати у воді рекомендується не більше 20 хвилин, до цього ж цей час слід збільшувати поступово, починаючи з 3-5 хвилин. Не можна доводити себе до ознобу, при переохолодженні можуть виникнути судоми, зупинитись дихання, наступити непритомність.

- Не заходьте та не пірнайте у воду після тривалого перебування на сонці, тим більш у стані алкогольного сп'яніння. У воду заходьте обережно, в незнайомих місцях пірнати категорично заборонено!

- У водоймах з великою кількістю водоростей потрібно пливти поблизу самої поверхні води, не робити різких рухів, щоб не заплутатися.

- Не жартуйте на воді. Без потреби не кличте на допомогу. Не забувайте, що купання дітей має відбуватися виключно під наглядом дорослих, які добре вміють плавати.

А. Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg