Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Зустріч у Комишах
Зустріч у Комишах Печать
Автор Пресс-релиз   
19.02.2009 г.
11 лютого 2009 року в приміщенні Комишанського сільського будинку культури пройшли консультації з громадськістю.

На зібранні були присутні голова районної державної адміністрації І.С.Шарай, спеціалісти структурних підрозділів райдержадміністрації, голова Комишанської сільської ради І.М.Суханов, спеціалісти сільської ради, працівники соціальної сфери, голова ПСП «Комишанське» В.І.Зубко, громада Комишанської сільської ради, представники політичних партій та громадських організацій.

Першим заслухали виступ Комишанського сільського голови І.М.Суханова про роботу виконкому Комишанської сільської ради за 2008 рік. Ігор Миколайович, голова сільської ради, доповів про існуючу ситуацію в соціально-економічному розвитку території. Виконання бюджету, розвиток закладів соціальної сфери (школа, дитячий садок), розвиток підприємницької діяльності, ремонт доріг, вуличне освітлення стали основними питаннями, які розкрив в своєму виступі голова.

Потім громада Комишанської сільської ради мала змогу заслухати очільника району. Ігор Шарай, голова районної державної адміністрації, довів до присутніх всі проблеми і здобутки райдержадміністрації за 2008 рік. В своєму виступі він наголосив, що публічні виступи перед громадою забезпечують відкритість і прозорість діяльності влади. Такі громадські слухання дають можливість кожному звернутися з питанням до влади і отримати відповідь.

Щодо розвитку території Охтирського району, І.С.Шарай відмітив значний розвиток в галузі промисловості, а саме відновлення роботи 2 цегельних заводів (с.Стара Іванівка та с.Куземин ), створення цеху по виробництву і фасуванню круп, розвиток транспортного сполучення між сільськими радами і містом, створення нових робочих місць(420), створення 2 відділень по наданню соціально-побутових послуг у с. Грунь. Значних показників Охтирський район досяг в галузі сільського господарства, а саме збільшення поголів’ї худоби (свиней, овець, ВРХ) та отримання неабиякого врожаю в 2008 році. Значну увагу керівництвом району приділено модернізації теплового господарства з застосуванням енергозберігаючих технологій (реконструкції котелень та топкових в с. Високе, Гнилиця, Чернеччина, Олешня) та розвитку дорожньої інфраструктури. Проведено велику роботу по забезпеченню споживачів якісною питною водою.

Значну увагу керівник району звернув на участь виконанні районною державною адміністрацією програм Президента України, щодо надання шкільних автобусів в загальноосвітні навчальні заклади району, надання транспорту та засобів зв’язку для працівників сільських ФАПів ( 6 скутерів та 6 мобільних телефонів), а також посильна допомога створеним ДБСТ та прийомним сім’ям (допомога в будівництві будинку, забезпечення побутовою технікою, надання автотранспорту «Газель»).

У 2008 році за ініціативи районної державної адміністрації, з метою забезпечення культурного розвитку району, встановлено пам’ятник Тарасу Шевченку (Чернеччина) та жертвам Голодомору 1932-1933 років (Грінченки).

Під час зустрічі голові райдержадміністрації громадянами було задано ряд запитань.

«Чи буде створено на території Комишанської сільської ради кабінет стоматолога?», на що голова райдержадміністрації відповів « - Спочатку потрібно вирішити питання з приміщенням і обладнанням. Бажаючих працювати достатньо. Ми будемо тримати вирішення цього питання під контролем».

«Чи є можливість надання Комишанській сільській лікарні транспорт медичної допомоги по програмі Президента України?» «- Продовжує діяти програма Президента України В.А. Ющенка по забезпеченню сільської медицини транспортом. На 2009 рік ми надали заявку на 2 медичних автомобіля.» - довів очільник району.

«Чи можливо створити відкритий ринок в селі?», «- Це питання потрібно вирішувати першочергово, тим паче, що люди самі виявляють таке бажання. Через с. Комиші проходить дорога державного значення, а це відкриває певні перспективи. Чому б не використати таке географічне положення і не залишати гроші проїжджаючих в селі.» - зазначив Ігор Станіславович.

Підводячи підсумок зустрічі, можна відмітити активність громадян. Є запитання – є відповідь, а значить і є вирішення проблеми.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg