Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Щоб не було біди під час літнього сезону
Щоб не було біди під час літнього сезону Печать
Автор Редактор   
29.05.2008 г.

Міністерство з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи та Міністерство освіти і науки вкрай стурбовані станом, що склався з попередженням травмування і загибелі дітей.

Як свідчить статистика, кількість випадків дитячого травматизму від нещасних випадків, пов‘язаних із транспортом, під час пожеж та на воді, випадкових механічних удушень, закупорки дихальних шляхів збільшилася в середньому на 37 випадків, або на 9,7%, порівняно з 2006 роком.

Критичний стан, що склався із зростанням кількості смертельних випадків та травмування серед дітей, змушує міністерства звернутися до кожного громадянина країни, особливо батьків.

ЗВЕРНЕННЯ ДО БАТЬКІВ

За статистикою, в нашій країні в мирний час нещасні випадки призводять щодня до загибелі 4 дітей, щотижня - цілого класу школярів і щороку - майже двох тисяч юних громадян!

Біда трапляється тоді, коли дітей залишають напризволяще, там, де на кожному кроці на них чатує небезпека.

Незабаром літні канікули. На жаль, канікули не проходять без прикрих випадків (пожежі, утоплення), що виникають з вини дітей.

Легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки - першопричини сумних та трагічних наслідків.

Шановні батьки!

Не залишайте дітей без нагляду!

Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Це варто зусиль!

Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це. Пам'ятайте, що вимірюватимуться ці хвилини ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди - потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.

Пам'ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

Багато заходів приймається щодо забезпечення безпеки дітей. Необхідні навички прививаються під час проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах області. Отримуються знання під час екскурсій в пожежний підрозділ № 14. Це найбільш цікава для дітлахів частина процесу набуття необхідних знань.

Контроль за протипожежним станом шкіл та дитячих закладів міста та району є також безумовна складова загальної безпеки. Під час рейдових перевірок усуваються недоліки режимного характеру, піднімаються питання щодо вирішення розтягнутих у часі проблем.

Надати практичну допомогу працівниками місцевому підрозділу ДПН від апарату Головного управління МНС України в Сумській області направлений начальник дослідно-випробувальної лабораторії капітан служби цивільного захисту Лобода Іван Миколайович.

Згідно плану-завданню в першу чергу увага буде приділена протипожежному захисту місць літнього відпочинку дітей. Також будуть підняті питання готовності об’єктів агропромислового комплексу до жнив. Рейдовими перевірками заплановано охопити в першу чергу ті підприємства, які намагаються всупереч вимогам норм уникнути витрат на утримання власних добровільних пожежних фомувань, спеціалізованої техніки.

А. Міхєєв.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg