Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Депутати кажуть, що вони не винні
Депутати кажуть, що вони не винні Печать
Автор Газета "Лидер"   
19.04.2008 г.

Від депутатів Охтирської міської ради 5 скликання до редакції «Лідера» надійшло звернення. Подаємо його в повному обсязі

Просимо опублікувати даний матеріал, що с спростуванням матеріалу, викладеного в статті ТЛО. Макарової «Толока по-депутатськи», надрукованого у № 10 Вашого видання від 05.03.2008 р. Зазначений матеріал просимо оприлюднити на тій же полосі газети в повному обсязі, що не перевищує обсяг статті Г.Ю.Макарової.

Робимо самі - звалюємо на інших?

В газеті «Лідер» від 05.03.2008 р. № 10 була надру­кована стаття депутата Охтир­ської міської ради Макарової ТЛО. четвертого скликання «Толока по-депутатськи».

В статті висунені звинувачен­ня на адресу депутатів дію­чої на сьогодні Охтирської міської ради 5 скликання, які ні­бито не стали на захист мешкан­ців мікрорайону «Дачний», та не заборонили будівництво автоза­правної станції по вулиці Київсь­кій. Хотілося б дещо прояснити цю ситуацію, що має кількарічну історію.

Вперше питання щодо зміни цільового призначення двох земе­льних ділянок, що перебували у приватній власності гр. М.В.Смілика, розглядалося постійною ко­місією з питань архітектури, буді­вництва, регулювання земельних відносин, охорони навколишнього середовища Охтирської міської ради четвертого скликання, ще 30 вересня 2003 року. Розглянувши відповідну заяву, комісія в складі її голови - ГІ.М.Воронова, секрета­ря І.Г.Бондаренка, членів комісії: М.В.Фоменка, В.М.Самонова та Т.Ю.Макарової (автора статті) ви­рішили погодити дозвіл на розро­бку проекту відведення земельної ділянки Товариству з обмеженою відповідальністю «Сан» на зміну цільового призначення земельних ділянок, які перебувають у прива­тній власності гр. Смілика Миколи Васильовича, для будівництва ма­лої автозаправної станції по вул. Київській, 53 та 55. За прийняття зазначеного рішення голосували всі присутні на засіданні члени комісії, серед яких і автор згаданої публікації, Т.Ю.Макарова. 14 жов­тня 2003 року даний проект рішен­ня було підтримано одностайно всіма, 28 депутатами Охтирської міської ради четвертого скликання, які були присутні на пленарному засіданні. Як і в першому випад­ку, цє рішення підтримала депутат Т.Ю.Макарова. За час, що минув, відбулося виготовлення відповід­ної технічної документації із зем­леустрою. При цьому, відповідно до чинного законодавства, ТОВ "Сан" були отримані всі необхідні погодження - відділу архітектури та містобудування, санепідемста­нції, відділу культури, управління земельних ресурсів та Державного управління охорони навколишньо­го природного середовища в Сум­ській області, на відсутність по­годження якого спирається автор публікації. Відповідно до законо­давства виготовлена документація пройшла погодження в Сумському обласному головному управлінні земельних ресурсів.

8 лютого 2008 року постійною комісією з питань містобудування регулювання земельних відносин та охорони навколишнього середо­вища, а 14 лютого депутатами Ох­тирської міської ради V скликан­ня на пленарному засіданні, було затверджено проект землеустрою зазначеної земельної ділянки для будівництва малої автозаправної станції. Ніяких законних підстав для відхилення проекту рішення в депутатів міськради не було, адже вся документація була розроблена після надання згоди на цс міською радою 4 скликання близько чоти­рьох років тому.

Ще раз нагадуємо, що серед депутатів, які особливо детально вивчали цє питання та підтрима­ли відповідний проект рішення в 2003 році, була Т.Ю.Макарова, як член постійної комісії з пи­тань архітектури, будівництва, регулювання земельних відносин, охорони навколишнього середо­вища. Таким чином, є досить ди­вною позиція автора зазначеної публікації, яка звинувачує діючих депутатів міської ради в тому, що вони, абсолютно на законних під­ставах, підтримали рішення щодо будівництва ЛЗС, згоду на яке, бу­дучи депутатом міської ради, було дане саме нею. Чому, замість того, щоб підбурювати населення сьо­годні, Т.Ю.Макарова не заявила про свою незгоду з будівництвом 4 роки тому, коли ще можна було не допустити згаданого будівництва?

Депутати Охтирської міської ради 5 скликання

Звернення прийняте на плена­рному засіданні 19 сесії міської ради 5 скликання 27.03.2008 р.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg