Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирському району - 85 років
Охтирському району - 85 років Печать
Автор Город А   
27.03.2008 г.

Святкування ювілею співпало з роботою сесії депутатів району.

20 березня у приміщенні районного Будинку культури пройшла 26 сесія 5 скликання Охтирської районної ради. Було розглянуто 13 питань порядку денного. Серед них два найважливіші - звіт голови районної ради Ю.В.Ситника про свою діяльність та звіт голови районної державної адміністрації І.С. Шарая про виконання програм соціально-економічного розвитку Охтирського району та про здійснення делегованих радою повноважень.

Депутати після бурхливого обговорення прийняли відповідні рішення, а саме: визнати роботу голови районної ради задовільною (голосували одноголосно), а голови райдержадміністрації - не оцінювати, взявши лише до відома його звіт ("за" визнання роботи голови райдержадміністрації задовільною проголосувало лише 27 депутатів, решта - "проти" і утримались).

У ході обговорень керівники подякували один одному за плідну працю та взаємодопомогу. Хоча на фоні позитиву є багато інших проблем, які потребують спільного вирішення.

На сесії також розглянули клопотання командира військової частини Ю.В.Возницького і вирішили погодити надання 91 інженерному полку назву "Охтирський". Усі депутати схвально прийняли пропозицію.

Приємним став момент присвоєння почесного звання "Людина року Охтирського району". Історія конкурсу бере свій початок з 1995 року, коли за ініціативи тодішнього голови райдержадміністрації Ю.В. Ситника і було започатковано цю номінацію. У 2000-2005 роках конкурс не проводився. А вже у 2006 йому дали друге життя.

У цьому році на конкурс було подано лише одну кандидатуру. Це жителька с. Журавне Валентина Іванівна Лукавенко. У 2006 році Валентина Іванівна разом з чоловіком створили будинок сімейного типу. Сьогодні родина виховує шість діток, взятих під опіку, і двох власних.

Депутати одноголосно проголосували за присвоєння звання "Людина року Охтирського району" Лукавенко Валентині Іванівні. Багатодітна мама була нагороджена нагрудним знаком, свідоцтвом, грошовою премією, квітами, а також її ім'я буде внесено до Книги Пошани Охтирського району.

Друга частина мала урочистий характер і присвячувалася 85-ій річниці від дня заснування Охтирського району.

У святково прикрашеному районному Будинку культури зібралися народні обранці, голови сільських рад, лідери місцевих осередків політичних партій, керівники підприємств та підприємці, а також депутати обласної ради на чолі з заступником голови Сумської обласної ради Сергієм Клочком, представники обласної державної адміністрації на чолі з заступником голови Сумської облдержадміністрації Олександром Федоровичем Лавриком, гості з сусідніх районів Сумської, Харківської, Полтавської, Бєлгородської областей. В урочистостях взяв участь та звернувся до присутніх зі словами привітання народний депутат України кількох скликань, відомий правозахисник Левко Лук'яненко.

Почесні гості зачитали привітання до охтирчан. Ю.В. Ситник та І.С. Шарай вручили грамоти з нагоди 85-річчя Охтирського району землякам.

На завершення відбувся святковий концерт за участю місцевих колективів художньої самодіяльності.

Марина Мартищенко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg